Tieners debatteren over toekomstplannen

LELYSTAD
Leerlingen van de Flevolandse middelbare scholen hebben maandagmiddag gediscussieerd met Statenleden in het provinciehuis van Lelystad. Daar werd de voorronde van het Nationaal Jeugddebat gehouden. Ongeveer dertig kinderen discussieerden onder meer over investeren in duurzame energie, jongeren en politiek, vluchtelingen in Nederland en recreatie. 

Maandag worden de twaalf beste Flevolandse debatteerders uitgekozen om mee te doen aan het Nationaal Jeugddebat. Vlak voor de verkiezingen van volgend jaar vindt dat plaats in de Tweede Kamer in Den Haag.

De leerlingen die aan het Flevolandse voorronde meedoen, vinden het belangrijk dat de jeugd meer betrokken wordt bij de politiek. Door mee te doen aan het Jeugddebat hopen zij een stempel te drukken op de toekomstplannen van het land.

reacties (1)

  • Politiek correct

     

    Het zijn natuurlijk jongeren i.p.v. ''kinderen'', en ze debatteren i.p.v. discussiëren. En nog eentje, het zijn ''debaters' i.p.v. debatteerders(?). Verder een tof stukje, goed om te zien dat jongeren zich zo bezig houden met de politiek.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert