Cliënten Vivence naar andere zorgverlener

ALMERE • Ma 14 november 2016 | 16:13 • Maandag 14 november 2016 | 16:13
Zorginstelling Humanitas DMH in Utrecht heeft alle 15 Almeerse cliënten van Zorg Stichting Vivence (ZSV) overgenomen. Vivence moest deze cliënten zo snel mogelijk overdragen omdat hun situatie volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg zorgwekkend en onverantwoord was.

Volgens de inspectie kregen de bewoners van vier huizen aan de Boelijn in Almere Stad niet genoeg deskundige begeleiding. Door vertrek en ziekte van orthopedagogen waren de overgebleven begeleiders overbelast.
Ook moest de politie bij escalerende situaties vaak naar de Boelijn komen, omdat er onvoldoende personeel aanwezig was om situaties onder controle te houden.

Voorlopig nog aan de Boelijn
Volgens een woordvoerder van zorgkantoor Zilveren Kruis, dat onlangs de financiering van de Almeerse opvang stopzette, mogen de cliënten voorlopig in hun vertrouwde woonruimte aan de Boelijn blijven. Humanitas heeft de begeleiders een aanbod gedaan om over te stappen naar de nieuwe zorgverlener.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel