Groen licht voor rotonde op onoverzichtelijke kruising

EMMELOORD
Er komt een rotonde op een onoverzichtelijke kruising in het centrum van Emmeloord. Een meerderheid van de gemeenteraad van Noordoostpolder heeft maandagavond een motie van het CDA daarover gesteund.

Het gaat om de kruising van de Espelerlaan, Koningin Julianastraat en Onder de Toren. De direct omwonenden gaven eerder aan dat ze de rotonde liever niet pal voor hun deur hebben. In de motie is wel afgesproken dat met de omwonenden zal worden overlegd hoe de rotonde met zo min mogelijk overlast kan worden aangelegd. 

Wethouder Henk Suelmann wist de raad ervan te overtuigen dat er vanwege de verkeersveiligheid snel met de aanleg van de rotonde moet worden begonnen. De kruising staat bekend als één van de gevaarlijkste in Emmeloord.

reacties (12)

 • Klazien

   

  Wij zijn en blijvn een boern dorp Jan, met een paardenmarkt, aardappelfeesten en blonde dansmariekes op klompen. Die moderne gekkigheden daar wiln we niks van weetn.

  reageer
 • slimpie

   

  vanwege ruimte gebrek op deze lokatie komt hier een iets ovale rotonde te liggen,deze word gelijk tijdig aangelegd met het iets verderop gelegen kruispunt Moerasandijviestraat/Espelerlaan,waar wel een orginele rotonde komt.Beide verkeers knelpunten gelijktijdig van een betere doorstroming voorzien en uitvoeren.Dit geeft dan maar een keer verkeersoverlast en kan voordeliger uitpakken,2 halen een betalen,je weet maar nooit. wel haast maken ermee ,want voor je het weet ligt er een pak sneeuw.

  reageer
 • Ome Joop

   

  De deeltjes duurt al 20 jaar.

  reageer
 • Stefan

   

  De grote U Espelerlaan - julianastraat - boslaan in deze volgorde vanaf de inrit "de erven" éénrichtingsverkeer maken, functiescheiding door fietsers daar te weren en om te leiden via de omliggende straten. Alle straten rondom de U autoluwe woonerven maken met snelheidsbeperkende maatregelen voor veiligheid fietsers en voetgangers. Lange uitvoegstrook maken voor ROC en sportvelden t.b.v. doorstroming verkeer. Hierbij mijn rapport. Mag ik nu factureren?

  reageer
 • Jan

   

  Het nu bestaande verkeersinfarct werd geadviseerd door een bekend adviesbureau. Het zal me benieuwen welke externe partij eerst gevraagd zal worden een ontwerp te maken. Want zonder extern advies kan bij deze gemeente niets... En van de burgers KAN toch geen zinnige input komen? Dit zal nog wel een tijdje aanmodderen worden, met ellenlange files als gevolg. Ook aan die niet op elkaar afgestemde verkeerslichtenrij van west naar oost wordt NIETS gedaan. Jammer...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • H.M.

   

  De gemeente luistert naar de burgers....maar doet er vervolgens niks mee. Erg jammer. Hoeveel rotondes komen er nog? Moerasandijvielaan-Espelerlaan, Beursstraat-Boslaan, kruising bij Rabobank, Scandinavielaan-Urkerweg. Sommigen staan al 10 jaar op de agenda en zijn er nog niet, anderen beloven ze binnen 2 jaar. Helaas, dit komt niet meer heel geloofwaardig over.

  reageer
 • stop

   

  Goed gedaan Seulmann en nu ook direct doorpakken... Direct aanbesteden die hap. Bestek etc moet toch klaar liggen na deze ellenlange discussie, is dat toch wel het minste wat van uw ambtenaren mag worden verwacht, of moet men er nu nog aan beginnen??? Dat kan niet waar zijn...

  reageer
 • 13xx

   

  Dat zou wel een raar verkeerslicht zijn: met alleen groen licht ;-)

  reageer
 • Ton

   

  Zijn het nu stoplichten of is het groen licht? Of bedoelt u verkeerslichten? 😊Fijne dag.

  reageer
 • E.M. Meloord

   

  Yes, dat werd tijd!

  reageer
 • Opvallend tijdens vergaderingen.

   

  De onderhandelingen met de firma Sinke komt over als een moeizaam proces.Gelet het verstrijken van het gehele openplan proces 't Hart want dat is al even aan de gang.Blijkbaar kan een makelaar meer voor elkaar kan krijgen dan het gehele College.Merkbaar tijdens eerdere vergaderingen als over dit onderwerp is gesproken is dat het verdacht lijkt dat het College gemanipuleerd wordt op dit grondgebied waar deze operatie moet plaats vinden.De angst dat men dieper in dit onderwerp vraagt is af te lezen.Wat voor geheim zit hier achter????

  reageer
 • Fred de Vries

   

  Huh??? Dus we krijgen een rotonde met stoplichten. Het staat er toch duidelijk...: "Groen licht voor...."

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert