Straatpraat: DENK wil racismepolitie!

ALMERE
Als het aan de DENK ligt, komt er racismepolitie. De politieke partij vindt dat er veel te weinig discriminatiezaken voor de rechter komen. Duizend speciale agenten moeten daar verandering in brengen.

DENK wil ook dat mensen die gediscrimineerd hebben, geconfronteerd worden met hun slachtoffers. Door gebrek aan begrip en bekendheid treedt er vijandig gedrag op. Contact zou ervoor zorgen dat er in het vervolg niet meer gediscrimineerd wordt. 

In Almere legden wij het idee voor racismepolitie voor aan de inwoners. 

 

reacties (24)

 • Dr. Jake

   

  Als ooit zo ver zou komen dat ze me als taakstraf de confrontatie / ontmoeting met mijn'slachtoffer' opleggen dan ga ik wel erna toe maar zwijg ik de hele tijd en blijf me mijn opgestoken middelvinger krabben achter mijn oren. Want tot een gesprek etc. kunnen ze me niet dwingen.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Gaan we dus uiteindelijk de Denkpolitie inzetten. Wat die man juist heeft gezegd. Wie het hier niet zint vertrekt maar of probeerd via democratische wegen er wat aan te veranderen als he een meerderheid kunt vormen. Maar deze minderheden proberen steeds vaker de meederheid iets op te leggen/dringen.

  reageer
 • Jan

   

  DENK met hoofdletters, want dat maakt je een stuk slimmer.. Daar is over nagedacht zeker.

  reageer
 • Jopie

   

  DENK denkt alleen in eigen belang. Wat hun uitkomt wordt als discriminatie gezien en wat niet in hun straatje past moet eerst "onderzocht" worden... pluche smaakt naar meer DENK ik...

  reageer
 • Richard

   

  Mijn mening: Trap die gasten die zich gediscrimineerd voelen en onze cultuur om zeep helpen het land uit....met een noodgang! Ik als geboren hollander voel mij gediscrimineerd dat ik jaren op een huurhuis moet wachten omdat alles naar de "gelukzoekers" gaat.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed

   

  Ze moeten natuurlijk iets om hun Kamerzetels straks veilig te stellen. De strategie lijkt te zijn: negatieve publiciteit is ook publiciteit. Ze polariseren in plaats van te verbindenden Hier kan niet veel goeds van komen.

  reageer
 • Dus toch

   

  Discriminatie politie wordt al gauw discriminatie inquisitie. Hoe gemakkelijk is het niet om iemand, die je niet bevalt, te beschuldigen van discriminatie. Vooral omdat het alleenrecht op het zich gediscrimineerd voelen alleen bij gekleurde mensen ligt. Ik als blanke man mag me niet gediscrimineerd voelen.

  reageer
 • michael

   

  racismepolitie is net als de dierenpolitie de grootste onzin die de politieke partijen verzinnen.

  reageer
 • Jan

   

  Dus de vriendjes van dictator Erdogan proberen met leugens en mooie praatjes eindelijk vaste voet te krijgen in ons land. Antwoord geven op de vraag of ze afstand nemen van de massale arrestaties en ontslagen in hun geliefde Turkije doet men niet. Maar wel voortdurend wijzen op alles wat er mis is, in hun ogen, met ons land. Zeurpieten en leugenaars.. Stuk voor stuk.

  reageer
 • willem-stad

   

  Ik als kaaskop krijg vast ook dingen naar m'n hoofd ,enkel ik versta die taal niet. Ben trouwens getrouwd met een geweldige oost-europese (en zeer goed geïntregeerde) vrouw ,die ook van alles naar haar hoofd krijgt. Een doorgeschoten vrije meningsuiting en schelden doet geen pijn ,je moet boven dat niveau proberen te staan.

  reageer
 • Albert

   

  Ik DENK dat die hele partij moet opzouten.

  reageer
 • mopper

   

  Als er mensen zijn die echt gediscrimineerd worden, ja gelijk er iets aan doen. Maar om je nu gediscrimineerd te voelen voor iets wat al eeuwen geleden is gebeurd, dat is geen racisme dat is gewoon aandacht trekken wat alleen nog maar meer haat en nijd veroorzaakt. Jammer het is niet nodig, accepteer elkaar en elkaars gewoonte. Dus ook de Zwarte Piet. Er is al genoeg ellende in de wereld.

  reageer
 • IK DENK

   

  Ik DENK dat het de hoogste tijd word, dat deze partij heel snel ophoudt met bestaan! Ik ben niet racistisch maar vind dat DENK hier in discriminatie vreselijk UITLOKT, door overal maar de aandacht mee te zoeken! DENK ga iets nuttigs doen met je vrije tijd of zoek een nuttige hobby!

  reageer
 • Jerry

   

  DENK het niet.....Discriminatie van NL'ers hoeven we hier niet.

  reageer
 • Flevoburger

   

  De partij Denk veroorzaakt eerder meer polarisatie, haat & nijd en racisme.

  reageer
 • Willemsen

   

  Goh als ze iets aan discriminatie willen doen dan zouden ze direct kunnen beginnen met al die discriminerende maatregelen die voor de vrouw gelden binnen de islam, te elimineren. Weet nu al dat dit niet gaat gebeuren.

  reageer
 • ronH

   

  is er eindelijk een partij die probeert allochtone jongeren op een eerlijke manier aan een baan te helpen zodat ze niet meer op straat hangen en gewoon een eigen inkomen hebben, is het alweer niet goed bij veel lezers. dat ze die namen willen afschaffen slaat inderdaad nergens op. Daar maken ze zich slechtst belachelijk mee. als je daaraan begint is het einde zoek wat dat betreft sluit ik me bij Frits aan) NB misschien JP Coenstraat vervangen door JP Coenweg of "Slavenweg" (en mag dat laatste dan weer wel of juist niet ;-) )

  reageer
 • Barbara

   

  Denk is een volgende hype zoals er dagelijks nieuwe hypes om niets de lucht in gaan. Er zijn trouwens maar erg weinig uit het buitenland komende Nederlanders die niet gewoon naar hun werk gaan en het gewoon naar hun zin hebben.

  reageer
 • NLToday

   

  Tjonge deze lieden hebben zich uit de PVDA terug getrokken omreden zij hun radicale denkwijze niet naar wens konden uitrollen, en nu om makkelijk te kunnen scoren poogt men met kwade bedoelingen een altijd ontevreden volksdeel te mobiliseren, de wereld staat in brand en blijkbaar wil deze groep deze ellende ook hier veroorzaken? Dit noem ik aanzetten tot radicalisatie om anarchie te veroorzaken net als nu Turkije gebeurt.

  reageer
 • grondstof

   

  Of er niets belangrijkers op de wereld is dan op alles en iedereen het stempel discriminatie te plakken. Ga gewoon werken aan goede zorg, betaalbare verzorging van ouderen en zwakken in de gemeenschap en betere leefomstandigheden voor ouderen die keer op keer geplukt worden. De mensen afknijpen terwijl zij het land na de oorlog hebben helpen opbouwen is pas echte DISCRIMINATIE.

  reageer
 • Catweezle

   

  Deze partij doet aan opruiing van de jongeren en mensen welke hun weldoeners haten, alsof racisme niet bestreden zou worden door onze overheid, beledigend voor onze overheid en haar burgers. Deze lieden denken na de rellen over zwarte piet een gevaarlijke stelling te kunnen nemen, het zijn de mensen welke uit onze handen eten en ons daarvoor straffen, voor veel mensen is er inmiddels een breekpunt gekomen qua verdraagzaamheid. De stellingname van DENK doet mij denken aan de religieuze politie uit hun tweede land, het echte racisme komt uit hun eigen gelederen, ik voel mij als burger hoe langer hoe meer beledigd.

  reageer
 • Niels

   

  Steeds meer mensen zijn er klaar mee inderdaad. Ik ben ook al lang niet meer bang om voor racist uitgemaakt te worden. Begint een beetje een geuzennaam te worden, eigenlijk. Men onderschat onze verdraagzaamheid als zwakte. Maar als de bom barst, zal het tegendeel bewezen worden.

 • .\/\/.

   

  DENK wil racisme bestrijden. Top, OK, Super, Goed Plan. DENK wil een onderzoek instellen naar de Armeense Genocide: "Omdat er geen internationale consensus bestaat over de schaal en de toedracht van deze vreselijke gebeurtenissen (...).". Nou , dat was het dan. Doei DENK!

  reageer
 • Klaas

   

  Ik ben het eindelijk een keer met je eens! Ga zo door!

 • frits

   

  Ach, ik denk dat ze er ook niet zo happig op zijn om te onderzoeken hoe Turkije (Ottomaanse Rijk) voormalig Griekse gebieden bezet en veroverd heeft. Als er één volk op een plek leeft waar ze de oorspronkelijke bevolking verdrongen hebben, dan zijn het de Turken wel. En verder zou ik Sylvana Simons vooral oproepen om haar 'slavennaam' af te werpen, en een puur Afrikaanse naam aan te nemen. Echt racisme (discriminatie op ras/huidskleur) moet uiteraard bestreden worden, maar de term racisme wordt zo langzaamaan te pas en te onpas gebruikt. Misschien moeten we de termen racisme en ras ook maar afschaffen, net als allochtoon en autochtoon.

 • Danny

   

  Het klinkt niet alsof DENK heeft nagedacht over hun programma. Ze willen meer aandacht op scholen over de slavernij, maar willen wel dat alle straatnamen verdwijnen die iets met die periode te maken hebben.

  reageer
 • frits

   

  Yep, en hun achterban vernield graag beelden die betrekking hebben op de Gouden Eeuw. Erg dom. Houd die beelden en straatnamen in stand, maar zet er wel wat onderbordjes bij die wijzen op de negatieve (ik wou eigenlijk zeggen: zwarte) aspecten van de Gouden Eeuw.

 • Frits

   

  De confrontatie zou ook weleens kunnen leiden tot nog meer discriminatie. Het is een misvatting dat alleen 'onbekend maakt onbemind' tot discriminatie leidt. Er is ook gewoon sprake van totaal verschillende culturen en opvattingen, en dat schuurt als ze met elkaar in contact komen. Sommige strijdige denkbeelden en cultuurverschillen zijn nu eenmaal niet verenigbaar. Het probleem zit niet in huidskleur/ras, maar in botsingen qua cultuur, religie, wetenschap en denkbeelden over democratie.

  reageer
 • Wauw! Iemand die zich zeer sterk verwoord.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert