Werkstraffen geëist tegen ouders die GHB-fles lieten slingeren

LELYSTAD
Omdat hun 5-jarige zoon in coma raakte na het drinken uit een rondslingerende fles met de drug GHB, zijn tegen een stel uit Almere werkstraffen geëist van 240 en 150 uur. Tegen de vader is ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar geëist.

De officier van justitie neemt het de ouders kwalijk dat de fles voor het grijpen lag. Ze zouden daardoor zwaar lichamelijk letsel hebben veroorzaakt bij hun kind.
De politie vond in huis nog meer flesjes GHB, een hennepplantage met 14 plantjes en een XTC-pil.

Bekeerd tot het christendom
Het zoontje heeft geen blijvend letsel aan het voorval overgehouden en maakt het weer goed. Het gezin is inmiddels bekeerd tot het christendom en heeft alle drugs afgezworen.

De rechtbank in Lelystad doet op dinsdag 29 november uitspraak.

reacties (5)

 • Justitia

   

  Waar lees/hoor jij dat zij afgekickt zijn? het afzweren van drugs en je bekeren tot het Christendom zijn geen maatstaven waarmee de burger zijn recht op straf kan afkopen.

  reageer
 • jaja

   

  Zeggen afgekickt te zijn...... totdat de werkstraf voorbij is. GHB is toch verboden? Daarmee is bijna een kind vermoord en dan alleen een werkstraf eisen? Ze hebben willens en wetens verboden middelen in huis, zijn daarmee zeer onvoorzichtig, brengen het leven van een kind zwaar in gevaar, en als blijk van waardering legt vrouwe justitia ze een straf op van een paar uur schoffelen. Schandalig!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Weet je zeker dat dit een goede oplossing is? Uit woede hardvochtig straffen lijkt me niet per definitie de juiste aanpak. Uithuisplaatsing heeft niet alleen maar voordelen.

  reageer
 • Johan

   

  Lezen..... ze zijn al afgekickt. Maar of de kleine nu beter af is....

  reageer
 • Justitia

   

  Moge de overheid zich over het kind ontfermen en het kind plaatsen in een veilig pleeggezin. Werkstraf? Verplicht afkicken in een cel met daarna een heropvoeding op eigen kosten.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert