Gemeente gaat ruiterpaden opknappen

LELYSTAD
Wethouder John van den Heuvel moet in samenwerking met het Paarden Platform Lelystad de kwaliteit van de ruiterpaden verbeteren. Die opdracht kreeg hij dinsdagavond van een meerderheid van de gemeenteraad. Met name in het Overijsselse Hout is er sprake van achterstallig onderhoud. De paden zijn modderig, overwoekerd en gevaarlijk.

Tijdens een zogenoemde Buitenraad op locatie werd het raadsleden eerder dit jaar duidelijk dat er sprake was van een onacceptabele situatie. Daarom moet op korte termijn basisonderhoud worden gepleegd, zodat er sprake is van een goede 'startsituatie'.

De leden van het platform hebben al te kennen gegeven dat zij actief willen meewerken aan het verbeteren van de ruiterpaden.

reacties (6)

 • Jan

   

  De reacties hier zijn niet echt goed doordacht. Aangezien er een verplichting is om gebruik te maken van de ruiterpaden, is er ook een verplichting om de paden te onderhouden. Ik heb geen fiets, dus moet men de fietspaden niet onderhouden? Of ik heb geen auto, dan maar de wegen niet onderhouden? Want dit de redenatie van velen hier. Mtb-ers hebben wel degelijk een keuze, de gewone fietspaden zijn er voor alle fietsers.. Wil men dan per se in de natuur van de gebaande paden, dan mag men daar ook wel wat voor doen. Simpel..

  reageer
 • John

   

  Schandalig. Waarom moet dit uit de gemeenschap pot. Neem voorbeeld aan mtb padden. Al jaren goed onderhouden. Ben benieuwd wat dit allemaal niet moet gaan kosten. Als je een paard kan veroorloven kun je toch ook wel bijdrage geven. Positief is wel dat men mee moet werken. Waarschijnlijk toezicht houden vanaf het paard.

  reageer
 • Hans

   

  Heeft wethouder v/d Heuvel soms een paard? De mountainbike stichting in Lelystad onderhoud met vrijwilligers de mountainbike paden rondom Lelystad (ruim 30 kilometer) Maar blijkbaar voelen paardrijders zich te goed om af te stappen om zelf de paden te onderhouden. Elke hobby vraagt verzorging dus maneges en paardenliefhebbers wordt tijd dat jullie zelf de handen uit de mouwen steken.

  reageer
 • Cath

   

  En waar laat je je paard? Nog daargelaten dat sommige paarden het niet fijn vinden dat de ruiter op en afstijgt in het bos😉 En de les klanten van een manege rijden 1 keer in de week en gaan alleen in de lente en zomer het bos in. Je kan van deze mensen die soms tijden niet zelfstandig kunnen opstijgen vragen midden in het bos af te stijgen.

 • Ed Molenaar

   

  Eindelijk gebeurd er eens iets met al die geïnde paardenbelasting.

  reageer
 • frits

   

  Leg liever eerst eens goede voetpaden aan langs de Groene Carre. Als ik vanuit de Rigastraat naar de rotonde loop, eindigt het voetpad. Naar de Jumbo onder het viaduct door: geen voetpad. Langs de Stationslaan naar het station: geen voetpad. En op het fietspad wordt je van je sokken gereden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Het onderhoud van de openbare ruimte bereikt in heel Lelystad een droevig niveau. Onkruid van een meter hoog op paden. Bramenstruiken die een meter breed over fietspaden hangen. Steeds meer verkeersongevallen op de dreven. Kruising Muntstraat/Neringweg vol diepe plassen. Viaduct Stationsplein dat bij een beetje harde regenbui onderloopt omdat de riolering het niet aan kan. Maar daar maakt de raad zich niet druk over. Het geld gaat allemaal naar citymarketing, cultuur, sport, buurthuizen en ander gekeuvel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert