Raad trekt geld uit voor informatieborden werkeiland

LELYSTAD
De gemeenteraad van Lelystad trekt 17.500 euro uit voor informatieborden op het werkeiland in Lelystad-Haven. Alle politieke partijen vinden het een goede zaak dat toeristen en inwoners uitgebreid geïnformeerd worden over de bijzondere geschiedenis.

Het werkeiland was het eerste bewoonde deel van het toen nog niet ingepolderde Oostelijk Flevoland. Hier woonden de dijk- en polderwerkers in barakken. Initiatiefnemer Lia van Vliet wil dat op de borden de belangrijkste facetten van het dagelijks leven komen te staan.

Vrijetijdseconomie
Het plaatsen van de informatieborden past in het gemeentelijk beleid om geld vrij te maken voor vrijetijdseconomie aan de kust. Daarbinnen past ook het initiatief voor een zogeheten Waterwandelweg langs de dijk.

reacties (3)

 • Sem

   

  Laat men ook een QR code op de borden zetten. Zodat je naar een webstek geleid wordt waar de volledige informatie staat over het werkeiland en Lelystad. Misschien wel met een link aan het Nieuwland erfgoed centrum

  reageer
 • KC

   

  Heel mooi dat de borden er komen. Nu nog de steen met plakette, die het Amsterdams Lely lycheum op werkeiland heeft geplaatst, terug. De steen ligt nu te verpieteren bij het NLE. De steen was een eerbetoon aan Lely.

  reageer
 • Barbara

   

  Voor absurd veel geld kan met straks de belangrijkste facetten uit het dagelijks leven op de borden te lezen krijgen. Borden, die de toerist als het even kan, strak voorbij loopt, want men is druk in de weer met zijn bootje.Daarom snap ik mw van Vliet niet echt. Zij gooit door het plaatsen van die borden haar eigen ruiten in, want wat is nou leuker dat als zij op pad gaat om aan mondelinge kennisoverdracht te doen? Trouwens als men met de ogen open eens rondhupst in de lager gelegen delen van Lelystad Haven doemen er uit alle hoeken weer bewoners op met een slecht onderhouden barakachtige woning en worden daarmee onvrijwillig in de kijkerd gezet wanneer zij en de toerist de hoogst noodzakelijke boodschap kunnen opvissen in de plaatselijk amateuristische opgericht supermarkt.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert