Files door ongelukken op snelwegen

ALMERE
Op de snelwegen A27 en A6 bij Almere stonden woensdagochtend files door ongelukken. De vertraging op de A27 richting Huizen duurde rond half negen meer dan anderhalf uur. De file op de A6 was al sneller opgelost.

Op de A27 botsten rond 7.30 uur drie auto's tegen elkaar vlak voor afslag Huizen. Daarbij raakte een vrouw uit Nagele gewond. De brandweer heeft geholpen om de gewonde uit de auto te halen. Hoe ernstig haar verwondingen zijn, is niet bekend. 

Ook op de A6 ontstond een file door een ongeluk. Daarbij is één rijstrook een tijdje afgesloten geweest. Inmiddels kan het verkeer weer doorrijden.


reacties (10)

 • Ed

   

  "aanspreken op hun verantwoordelijkheden"? Dat gaat zo lastig als ze met die illegale snelheden langskomen. En om nou de achtervolging in te zetten...ik dacht ook dat we daar de politie voor hadden.

  reageer
 • A6

   

  Ieder neemt zijn eigen verantwoordelijkheid? Daar heb je als burger niets aan als je gezin wordt doodgereden, het lijkt mij toch een verantwoordelijkheid van de overheid om te handhaven, en dit doen zij dus duidelijk niet. Verantwoordelijkheid en verzekeringen deze keren vrijwel nooit uit aan slachtoffers als het om tonnen gaat (misschien na twintig jaar procederen)

  reageer
 • MKM

   

  Zou een rare wereld worden: niet de veroorzaker aanspreken/bestraffen, maar de handhaver die iets niet constateert. Hoe doet u dit zelf? Overtreedt u wel eens een regel of norm? En als dit niet door een handhaver wordt geconstateerd? Is het dan niet meer uw verantwoordelijkheid?

  reageer
 • A6

   

  De overheid stelt de regels heft belasting etc, de aangewezen wetsdienaars hebben de opdracht/taak en plicht toezicht te houden en de wet te handhaven 24-7, dit gebeurt in de vroege uurtjes al jaren niet meer. Anders was het wild west gebeuren wel voorbij. Ja de overheid aanvaard geen aansprakelijkheid neemt geen verantwoordelijkheid weet het, dit kun je in de media met uitzondering gesubsidieerde media nu wel vaststellen.

  reageer
 • De Dave

   

  Tuurlijk, geef de overheid maar weer (mede) de schuld. Wat dacht je van gewoon de mensen de schuld geven die dit doen? Oftewel aanspreken op hun verantwoordelijkheden? Zo makkelijk dit...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • De Dave

   

  Niemand, want bij een stroomstoot rij je sowieso tegen de ander aan... Tenzij jij al je spieren onder controle kan houden bij een stroomstoot?

  reageer
 • A6

   

  Er is geen preventieve toezicht vanaf Joure richting Almere men scheurt er op los om de files voor te zijn, bestelauto's scheuren met 170 km per uurtje voorbij links en rechts inhalend bij elke rit ochtends is er wel een maniak die twee honderd km per uur rijdt, en dit gaat al jaren zo. Als er een groot zwaar ongeval plaats vindt kan je de overheid als mede veroorzaker aanwijzen.

  reageer
 • sjoerd

   

  Hoe veiliger de auto wordt gemaakt, hoe onveiliger de bestuurder wordt. Wie vind uit, dat wanneer men met smartphone, telefoon en of scherm speelt de auto onmiddellijk diegene een stroomstoot geeft.

  reageer
 • Koos Tak

   

  Mogelijk ook een keer melden: Er staat GEEN file. Dat is nieuws

  reageer
 • Jay

   

  Het is werkelijk ongelooflijk, zo veel ongelukken als er tegenwoordig gebeuren. Maar ja, men stapt al met de smartphone in de hand achter het stuur. En dan zit er in heel veel auto's een groot scherm waarop je van álles kunt zien.... het draagt allemaal niet bij tot het aandacht bij de weg houden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert