Geen enkele gemeente heeft volledig goedgekeurde jaarrekening

FLEVOLAND • Wo 16 november 2016 | 9:31 • Woensdag 16 november 2016 | 9:31
Geen enkele Flevolandse gemeente heeft voor oktober van dit jaar een volledig goedgekeurde jaarrekening over 2015 kunnen overleggen aan de Rijksoverheid. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau BMC in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens BMC zijn de problemen met de jaarrekeningen ontstaan door de overgang van zorgtaken van de Rijksoverheid naar gemeenten. Landelijk gezien had de helft van alle Nederlandse gemeenten de jaarstukken van 2015 niet op orde. Het jaar ervoor konden bijna alle gemeentes goedgekeurde stukken overleggen. 

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken legt nog geen sancties op maar gaat de gemeenten scherper in de gaten houden bij het opstellen van de jaarstukken voor 2016. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. Daarnaast heeft hij een stuurgroep samengesteld die de gemeenten moeten helpen om de jaarrekeningen te verbeteren. Plasterk verwacht dat het nog enkele jaren gaat duren voor de gemeenten alles op de rit hebben. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel