Vogelshow gaat ondanks vogelgriep door

URK
Honderden vogels voor de grote vogelshow op Urk zijn woensdagavond aangekomen. Ondanks de vogelgriep heeft de organisatie besloten om het Open Noord-Nederlandse Kampioenschappen Europese Cultuurvogels gewoon te laten doorgaan.

Ophokplicht
Er zijn wel maatregelen genomen. Vogels waar een ophokplicht voor geldt zijn niet welkom. Dat is volgens organisator Jan Walma maar een kleine categorie grondvogels. Je moet denken aan fazanten en kwartels. De andere vogels die wel op de vogelshow komen kunnen deze vogelgriep niet krijgen.

400 deelnemers
Er hebben zich 400 liefhebbers ingeschreven voor de 16e editie van het evenement. Die kwamen woensdagavond hun vogels brengen. 

Vervoersverbod
Bij een eerdere editie van de show werd tijdens de wedstrijd een vervoersverbod ingesteld voor alle soorten vogels in verband met de vogelgriep. Toen konden eigenaren opeens hun dieren niet mee naar huis nemen. Om dat deze keer te voorkomen is er nu afgesproken dat, mocht er de komende dagen een vervoersverbod ingesteld worden, eigenaren vier uur de tijd krijgen om hun vogels op te halen. Vanaf donderdagavond is het publiek welkom. De show duurt drie dagen. 

Swifterbant
Ook de vogeltentoonstelling V.I.O.S. Swifterbant gaat komend weekend ondanks de vogelgriep door. Deze wordt op vrijdagavond en zaterdag gehouden in basisschool De Duykeldam. 

reacties (7)

 • Ger

   

  Je zal maar kippenboer zijn. En in de toekomst moeten ruimen door deze hobyisten.

  reageer
 • Kritiesj

   

  Degene die dit beslist ziet ze echt vliegen.onverantwoord, maar ja het is Urk, altijd anders en tegendraads.

  reageer
 • Bergerac

   

  Dit vind ik echt niet slim.Deze ziekte is zo besmettelijk.

  reageer
 • Tweety

   

  De liefde voor de vogels beperkt zich tot de prijzenkast, schandalig. De Urker zingt zo als het gebekt is, hopelijk grijpt de overheid in, mij zien ze daar nooit weer.

  reageer
 • Klaas

   

  Er word tentoongesteld met vogels die het hele jaar al binnen zitten en komen niet in aanraking met wilde vogels dus wat is het probleem.verdiep je eerst ergens in

 • Hendriksen

   

  En achteraf gaan mensen klagen als het misgaat. Beetje voorzichtig zijn lijkt me verstandig. Gewoon niet bezoeken dIt evenement!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Johan

   

  Lekker je verantwoordelijkheid nemen in deze ernstige kwestie. Deze mensen zijn denk ik ook zuinig op der uitzonderlijk mooie vogels, zoek dan de ellende niet op en organiseer het volgend jaar opnieuw

  reageer
 • Loetje

   

  Onverstandig! Voorkomen is beter dan ruimen! Denk toch eens aan de mensen met grote bedrijven. Doe er alles aan om besmetting en verspreiding te voorkomen dus geen shows

  reageer
 • u zegt het en ik dacht het toen ik dit las, en straks als er geruimd moet worden om dat het zich verspreid heeft zeuren en klagen terwijl ze misschien zelf de boos doenders zijn

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert