Eerste containers vertrekken vanaf Flevokust

LELYSTAD
Exploitant CTU is begonnen met de op- en overslag van de eerste containers bij Flevokust. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een tijdelijke containerterminal achter de Maximacentrale bij Lelystad, want de definitieve locatie is nog niet af. 

Op dit moment worden er containers met uien en aardappelen uit de provincie verwerkt. Het merendeel daarvan gaat straks naar Rotterdam en van daaruit de hele wereld over

Na een jarenlange discussie over Flevokust zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg inmiddels begonnen. Aan het eind van volgend jaar moet de buitendijkse overslaghaven klaar zijn. 


reacties (5)

 • Jan Verhoek

   

  Ben er vandaag even langsgereden, nou collega chauffeurs. Situatie van Kampen gaat zich hier herhalen laden en lossen in de modder. M.a.w. bij CTU houden ze geen rekening me chauffeurs, of komt er nu een mannetje die het grind/modder van de containers veegt?

  reageer
 • Dirk Zaan

   

  Dat is is nog eens doorzetten. Logisch ook met zoveel landbouwgebied direct voor de deur. Eigenlijk zou men via de landbouwwegen direct naar de overslag moeten kunnen. Wellicht rijdt men al via de klokbekerweg?

  reageer
 • JanB

   

  Ik mag toch hopen dat het meeste gewoon via de IJsselmeerdijk vanaf de N302 (Houtribweg) gaat. Het zal hooguit om een enkele container gaan die in de buurt van Swifterbant geladen is bij een boer of groothandel waarvoor de Klokbekerweg een goede route is. Voor de rest (vanaf Dronten, Biddinghuizen, etc en de Noordoostpolder) is de N307/A6, N302) de allerbeste route met een vrachtwagen.

 • Dirk Zaan

   

  Het googleballontje staat op de verkeerde plek. Jachthaven in plaats van Maximacentrale.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Klaarblijkelijk belangstelling genoeg en varen is duidelijk aantrekkelijker dan over de weg. En beter voor iedereen. Heineken in Zoeterwoude brengt zijn bier voor het buitenland ook per binnenvaartschip naar Rotterdam.

  reageer
 • Hannes

   

  Met de juiste strategie en expansie, wat de logistiek betreft, zal het Lelystad geen windeieren leggen!!. "Succes"

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert