Provincie wil opheldering Rijk over hoogte windmolens

FLEVOLAND
De provincie wil van het Rijk weten waarom het in windpark Zeewolde molens wil plaatsen die hoger zijn dan 120 meter. Provinciale Staten hebben eerder bepaald dat de ashoogte van de molens niet boven die 120 meter mag komen, om klagende omwonenden tegemoet te komen. Als daarvan afgeweken wordt, moet er een goede reden worden opgegeven.

Gedeputeerde Staten sturen het ministerie van Economische Zaken nu een brief, waarin ze vragen wat die redenen zijn.

Een ruime meerderheid van Provinciale Staten wil vasthouden aan de 120 meter van het Regioplan Windmolens. 

reacties (3)

 • Ed

   

  U wil toch niet beweren dat we dankzij die windmolens onze energieverslindende manier van leven gewoon kunnen voortzetten, als de olie echt op raakt? Voor alle duidelijkheid: Ik heb niets tegen windmolens. Maar zoals gezegd: Flevoland moet niet het windmolenpark van Nederland worden. En schone, minder ontsierende alternatieven zouden de voorkeur moeten hebben. Ik heb wat dat betreft genoeg vertrouwen in de inventiviteit van de mensheid. Er is helaas ook een windmolen-lobby die slechts vanuit financieel belang handelt. Rekenmaar!

  reageer
 • De ingenieur

   

  Dit soort constructies wordt op maat en op bestelling gemaakt.

  reageer
 • Rekenmaar

   

  De reden is dat hogere molens meer wind vangen en dus goedkoper stroom maken. Bovendien ziet geen mens het hoogteverschil tussen bijvoorbeeld 120 en 150 meter. Die stoere regels zijn dus slechts bureaucratisch geneuzel en voor de eigen waan.

  reageer
 • Ed

   

  Tja, en het verschil tussen 150 en 200 meter zal dan ook wel niet opvallen. Enzovoort. Zo kan je onder iedere afspraak uit proberen te komen. Het principe van de windmolen is en blijft erg primitief. Er zijn vast goede alternatieven in ontwikkeling die minder ontsierend zijn. Dus: geen vrij baan voor de windmolenlobby alstublieft.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert