Straatpraat: Winkelcentrum de Tjalk is smerig!

LELYSTAD
Winkelcentrum de Tjalk in Lelystad is het smerigste winkelcentrum van steden met gemiddelde omvang. Lelystad kwam bij de verkiezing voor gemeenten met de Schoonste Winkelgebieden 2016 op de allerlaatste plek. De verkiezing is een initiatief van Nederland Schoon.

In Lelystad werden drie winkelcentra onderzocht. Vooral de Tjalk scoort met een rapportcijfer van 6,35 slecht. Er wordt veel geklaagd over zwerfafval in het winkelgebied. Daarnaast staan er te weinig afvalbakken. 

Winkelend publiek in de Tjalk is het met het onderzoek eens. Het winkelcentum ziet er smerig en niet netjes uit, zo bleek donderdag tijdens de opname van Straatpraat.

reacties (13)

 • belastingbetaler

   

  Jazeker kan dat: als je wat van de gemeenschap ontvangt kun je ook wel wat voor de gemeenschap terug doen. Maar goed voor diegene die niet willen, kunnen we een drie-slag-u-bent-uit regel invoeren: Na drie weigeringen stopt de uitkering.

  reageer
 • AA

   

  Helemaal mee eens!

  reageer
 • Barbara

   

  Wanneer je vindt dat een ander de straat op moet om andermans troep op te ruimen men dat aan de winkeliers zelf moet overlaten, want goed beschouwd zijn zij degene die het overdadige wegwerpmateriaal/afval aan hun klanten meegeven. Het idee om uitkeringsgerechtigden weer eens van stal te halen wanneer anderen de troep niet meer aan kunnen zien lijkt me een goedkope oplossing. Goedkoop in die zin alsof de werkzoekende niets anders heeft te doen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ik stel voor dat we jonge gezonde ( < 30 jaar) mensen met een bijstandsuitkering vragen om zich hiervoor in te zetten. De gemeenschap kan daar dan wat leuks tegenoverzetten ( gratis bioscoopkaart / zwembad toegang voor de kinderen, cadeaubon van de ondernemers in de Tjalk , daar is vast wel iets te verzinnen)

  reageer
 • &#39;^&#39; ^&#39;

   

  Lelystad heeft toch wel een aantal langdurige werklozen die in ruil voor hun maandelijks te ontvangen gemeentelijke financiele bijdrage 1 dag in de week de winkelcentra doorkunnen om zwerfvuil op te ruimen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Over het algemeen zijn er aardig wat mensen die op meerdere terreinen zoeken naar wat betere verhoudingen. Hoe je daarmee om kan-, of zou mee kunnen leren omgaan etc. De vraag die de wegwerpers, of de kan mij het schelers zichzelf zouden moeten willen stellen is: hoe verhoud ik mij tot de ander, tot mijn straat, tot mijn winkelstraat, tot het verkeer, tot mijn huis, tot mijn werkplek tot mijn manier van inkopen doen, tot mijn afval wegwerpen..Beginnend bij jezelf de vraag te stellen "wie ben ik" kan een leuke opening geven om dit spel te gaan spelen. Extreem gedrag als: laat maar vallen, laat maar hangen, laat maar zeiken, laat maar schuiven etc probeer 't een beetje naar het midden op te schuiven, dan krijg je als vanzelf in de gaten dat je er veel vrolijker van wordt. Loop je dan in de Tjalk krijg je meteen zin om je afval even mee naar huis te nemen of ter plekke in een gewone prullenbak te stoppen.

  reageer
 • frits

   

  Laat die winkelketens daar dat zelf regelen. Het zijn hun eigen parkeerterreinen.

  reageer
 • Pzaal

   

  De stad is niet vies maar de onopgevoede aso's die alles maar op straat smijten zijn gewoon smerig.

  reageer
 • kees d.

   

  Je vergeet de pest. Er zijn heel veel Pestvogels in het land die in de middeleeuwen de pest aankondigden.

  reageer
 • kees d.

   

  Deze rotzooi wordt veroorzaakt door het winkelend publiek zelf. De gemeente zal toch meer toezicht moeten houden en handhaven.

  reageer
 • Lies

   

  Hahahaha cholera? overdrijven is ook een vak! Ik blijf erbij: als iedereen zijn troep opruimt is het nergens vies! En nee, niet de gemeente niet het ontbreken van vuilnisbakken etc. EEN BETERE WERELD BEGINT BIJ JEZELF

  reageer
 • Eelco

   

  Als iedereen daar nou 1 papiertje op zou rapen is het binnen 5 min opgeruimd........man wat is het daar altijd druk!

  reageer
 • Properisgoedkoper

   

  Het is in Lelystad niet smeriger als elders, sinds het verdwijnen van de openbare toiletten, is het nergens meer schoon. Middeleeuwse ziekten als cholera kunnen elk moment de kop opsteken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert