Buslijnen 21 en 22 blijven rijden

DRONTEN
Buslijnen 21 en 22 blijven definitief rijden in Dronten. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben dit in een brief meegedeeld aan het college van burgemeester en wethouders van Dronten.

De stadsdienst is in 2012 als proef gestart na de opening van de Hanzelijn, als aansluiting op de treinen van en naar Lelystad en Zwolle. Wethouder Verlaan is blij dat de verbindingen blijven: "De stadsdienst is een succes. Ik ben dan ook zeer verheugd dat de provincie dit ziet."

Meer reizigers
In eerste instantie was er sprake van een tijdelijke voorziening, maar uit onderzoek van de Provincie Flevoland blijkt dat het aantal reizigers op deze busverbindingen de afgelopen jaren aanzienlijk is gegroeid. In 2015 werd ruim 93.000 keer gebruik gemaakt van deze voorziening. Terwijl dat in 2013 nog 83.000 keer was.

Geen aansluiting 
De lijnen sluiten na een verandering in de dienstregeling niet meer goed aan op de trein richting Lelystad. Dit blijft zo omdat het teveel geld kost om de bus vaker te laten rijden. Uit een recent onderzoek blijkt volgens gemeente Dronten dat de meeste reizigers richting Zwolle gaan en daarom wordt vooral op die aansluiting ingezet. 

reacties (4)

 • Iemand

   

  Welke halte moeten de mensen in de Gilden nemen? Wij wonen aan de akkerrand bij het fietspad naar de Elandweg. De dichtstbijzijnde halte is helemaal bij de rotonde naar het station toe... Mensen die vanaf het station naar ons toe komen moeten gewoon 20minuten lopen met bagage!

  reageer
 • frits

   

  Ja, de route van de stadslijnen zou weleens aangepast mogen worden aan de inmiddels toch behoorlijke nieuwbouwwijken aan de westkant van Dronten. Missertje van de provincie. En misschien dat ze met een nieuwe route wel weer goed aan kunnen sluiten op de treinen.

 • Julia

   

  En wij die richting Amsterdam gaan kunnen het vergeten. Er hoeft helemaal geen extra bus te rijden. Maar de tijden moeten iets naar voren worden gehaald. Vaak is de bus te laat en missen we de trein. Waardeloos!

  reageer
 • Boogerd

   

  Een fiets op het verlanglijstje van de swifterbantse kids Willy?

  reageer
 • willy

   

  Dus alleen de treinreizigers zijn belangrijk? Er zijn ook mensen in Swifterbant (vooral schoolgaande kinderen) die een uur (!!!!) moeten wachten op een bus voordat ze naar huis kunnen. Waarom wordt daar niks aan gedaan? Omdat het "maar Swifterbanters" zijn?? Als je op de middelbare zit en je tot 14.00 uur school hebt moet je tot 15.02 uur wachten voordat je met de bus naar huis kan! Ze willen dat mensen meer gebruik maken van het OV, zorg er dan ook voor dat het aantrekkelijk blijft !!!

  reageer
 • Voormalig scholier Dronten

   

  Of je kinderen een uurtje huiswerk laten maken op school. Komen ze met een uurtje minder te makem huiswerk thuis. Naar mijn idee is relativeren het juiste woord. Er gaat een bus!

 • Dus

   

  Ze kunnen ook fietsen toch. Dan ben je eerder thuis dan 15.02.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert