Tweede landgoed verkocht in Wellerwaard

EMMELOORD
In recreatiegebied de Wellerwaard in Emmeloord is een tweede landgoed verkocht. Twee families uit Emmeloord bouwen op een kavel van zeven hectare een landgoed met riante landhuizen. Het gebied gaat naar verwachting in 2018 open voor het publiek en draagt de naam ’t Wellerloo.

Begin vorig jaar werd het recreatiegebied geopend. Er ligt een zwem- en natuurplas en in het najaar startte de bouw van het eerste landgoed. Dat werd gekocht door ondernemer Nico van Staveren. Hij bouwt er een traditioneel landhuis op een terrein van zes hectare, 5 hectare wordt toegankelijk voor het publiek. Afgelopen zomer werd ook bekend dat restaurant Eindeloos de horeca bij de plas gaat exploiteren.

Wellerwaard biedt in totaal vier locaties voor landgoederen. Ook is in april gestart met de verkoop voor de eerste tien woonkavels. Daar zijn volgens de gemeente Noordoostpolder al een aantal belangstellenden voor.

reacties (2)

 • kees d.

   

  Natuur en recreatie is voor iedereen en niet alleen voor de rijken onder ons. Is dit een foefje van NOP om veel geld binnen te krijgen eerst door de verkoop van grond en dan de onroerend zaak belasting?

  reageer
 • Jeroen

   

  Ruim 80% blijft toegankelijk voor het publiek, dus uw reactie is voorbarig. Voor de inwoners van de gemeente is het dus goed nieuws: extra inkomsten

 • Hans

   

  Nu snap ik waarom de prijzen van brandstoffen bij sommige benzinepompen iets hoger zijn dan bij anderen....

  reageer
 • Jan

   

  Je suggereert dat Nico van Staveren die in 45 jaar een bedrijf heeft uitgebouwd tot de huidige staat en vorig jaar is teruggetreden als directeur dit landgoed mede te danken heeft aan de huidige prijs van brandstoffen bij zijn voormalige bedrijf?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert