Raad mild voor wethouder René Peeters

ALMERE
De gemeenteraad van Almere was donderdagavond mild voor jeugdzorgwethouder René Peeters. Die was in het nauw gekomen omdat hij een KPMG-rapport over de problemen bij de jeugdzorg niet actief had verspreid. Dat rapport was er al toen de raad vorige maand debatteerde over de jeugdzorg. 

De oppositiepartijen namen het de wethouder kwalijk dat ze het kritische KPMG-rapport niet voor dat debat hadden gekregen. De coalitiepartijen tilden daar niet zo zwaar aan, omdat hij het op een later moment toch had verspreid.

Zelf zegt Peeters dat hij het rapport niet van belang vond in de discussie over het tijdelijk beperken van onderdelen van de jeugdzorg. De raad draaide die beslissing terug en sprak een motie van treurnis uit richting Peeters. 

Het lijkt er overigens op dat de raad gaat instemmen met het plan van aanpak dat Peeters heeft gemaakt om de problemen in de jeugdzorg aan te pakken. Er moet een tekort van miljoenen weggewerkt worden. Volgende week wordt de problematiek rond de jeugdzorg weer besproken op de Politieke Markt.


 

reacties (8)

 • Dirk2

   

  De lokale politiek (je ziet het ook sterk in Lelystad) is het vlees van hebzucht en macht geworden. Alleen de eigen positie telt. Onze democratie wordt op deze wijze systematisch uitgehold en opgevreten. Er wacht ons op middellange termijn een revolutie die de opmars zal geven naar een nieuwe vorm van besturen. Triest eigenlijk dat slecht enkele incompetente bestuurders en zo'n zooitje van kunnen maken. De tijd zal de daden corrigeren.

  reageer
 • Soof

   

  Of omroep Flevoland heeft van een mug een olifant gemaakt.

  reageer
 • Johan

   

  De bespreking zat vol met woorden en uitspraken die een normale burger niet begrijpt. Het is een draaien en draaien van jewelste. Of het nu aan het niveau van de raadsleden ligt of dat het de hand boven het hoofd houden van een wethouder is, feit is dat ondanks de puinhoop en een zeer kritisch rapport de wethouder nagenoeg geen strobreedte in de weg gelegd wordt. In elke andere grote stad had dit al lang geleid tot een motie van wantrouwen, maar nee tenslotte "kan het in Almere" raad je moet je schamen

  reageer
 • incompetent

   

  Raar dat zo'n incompetent zooitje elkaar de hand boven het hoofd kan blijven houden. Tijd dat er verkiezingen komen dan kan de PVV de rotzooi rigorous opruimen.

  reageer
 • Whoknows

   

  Eerst zien dan geloven, zoals bij alle partijen is het zo wat ze beloofden zijn ze na de verkiezingen snel weer vergeten. Ook zal als de PVV aan de macht komt ook zo gaan.

 • .\/\/.

   

  "Tijd dat er verkiezingen komen dan kan de PVV de rotzooi rigorous opruimen." - de PVV heeft nu 9 van de 39 zetels. Voor 'rigoreus opruimen' moet de PVV dus 20 zetels halen bij de volgende verkiezingen in 2018. Veel succes gewenst hoor.

 • Philip

   

  De wethouder vond het rapport niet van belang in de discussie en de coalitie gaat daar in mee. Dit versterkt echt het vertrouwen in de politiek. Ja, het kan in Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • '^'^'

   

  Schande....... Politieke draaikonterij om het college intact te houden zodat alle risicovolle en kostenverslindende projecten een point of no return gepasseerd zijn, dan nemen ze afscheid en laten dan de maatschappij met de rotzooi (=lees Schulden) zitten.

  reageer
 • Ger

   

  Slechte kwaliteit raadsleden. Die moeten hun werk goed doen.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Lijkt wel of in de politiek alles tegengesteld is met het normale leven. Werk je zeer slecht? Dan mag je dat blijven doen. Wil de meerderheid geen Floriade? Dan zet je dat daar waar al dingen zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert