Tweede stemming over continurooster Regenboog

URK • Vr 18 november 2016 | 12:09 • Vrijdag 18 november 2016 | 12:09
Basisschool de Regenboog op Urk gaat een tweede stemming onder de ouders houden over de invoering van het continurooster. Dat zegt directeur Petra Kramer.

'De kost'
Vorige maand werd bekend dat de school volgend schooljaar over wil gaan op een nieuw lesrooster waarbij de kinderen tussen de middag op school blijven. Het nieuws werd per brief onder de ouders verspreid en zorgde voor wat onrust. Een aantal ouders was namelijk bang dat de Urker traditie, waarbij er tussen de middag met het hele gezin warm wordt gegeten, verloren gaat.

De eerste stemming
Eerder werd er al een stemming gehouden en als 70 procent van de ouders voor zou stemmen werd het ingevoerd. Een kleine meerderheid was maar tegen. Bij deze tweede stemming geldt dat dat als meer dan 50 procent voor stemt, het rooster wordt ingevoerd. Als een groot deel van de ouders tegen stemt, wordt het een jaar uitgesteld. Maar geen afstel, want Kramer zegt dat de school het rooster sowieso op termijn invoert. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel