Tweede stemming over continurooster Regenboog

URK
Basisschool de Regenboog op Urk gaat een tweede stemming onder de ouders houden over de invoering van het continurooster. Dat zegt directeur Petra Kramer.

'De kost'
Vorige maand werd bekend dat de school volgend schooljaar over wil gaan op een nieuw lesrooster waarbij de kinderen tussen de middag op school blijven. Het nieuws werd per brief onder de ouders verspreid en zorgde voor wat onrust. Een aantal ouders was namelijk bang dat de Urker traditie, waarbij er tussen de middag met het hele gezin warm wordt gegeten, verloren gaat.

De eerste stemming
Eerder werd er al een stemming gehouden en als 70 procent van de ouders voor zou stemmen werd het ingevoerd. Een kleine meerderheid was maar tegen. Bij deze tweede stemming geldt dat dat als meer dan 50 procent voor stemt, het rooster wordt ingevoerd. Als een groot deel van de ouders tegen stemt, wordt het een jaar uitgesteld. Maar geen afstel, want Kramer zegt dat de school het rooster sowieso op termijn invoert. 
 

reacties (9)

 • Knielus

   

  Die strateeg toch., vertelt u de mensen eens haarfijn wat dan met de tijd meegaan anno 2016 volgens uw strategische reactie inhoud ? Pa en ma sochtends vroeg snel de kinderen doen, wegbrengen naar de crèche , opvang . Smiddags beetje laat ze weer ophalen en snel snel boodschappen doen. , o ja ook nog eten koken want we hebben afspraken , kinderen op bed en volgende dag hetzelfde ? Doe ons dan toch maar tussen de middag thuis eten als we de mogelijkheid hebben.. heeft echt wel wat hoor, kan ik u verzekeren ! Dus gewoon je kinderen niet op die school., opgelost weer toch? Dan lost de school zichzelf ook wel op als de behoefte er is.

  reageer
 • Tja

   

  Beste niet Urkers, het is totaal niet interessant wat jullie er van vinden. Verder is het raar dat mensen deze gewoonte die erg goed is voor het gezinsleven veroordelen.

  reageer
 • Klaas

   

  Met de tijd meegaan hoeft niet altijd het beste te zijn.er zijn zat vaders die smorgens vroeg beginnen en pas laat savonds thuis zijn.dan is dat uurtje smiddags het enigste uurtje dat hij zijn kinderen ziet

  reageer
 • Strateeg

   

  Mensen we leven in 2016 en ga eens met de tijd mee!

  reageer
 • Kramer

   

  Deze mevrouw moet de politiek in gaan want ze heeft overduidelijk niets met democratie op... Gaat toch nergens over deze handelswijze. Dat continu rooster zal mij een worst zijn maar je moet ouders niet als zwakbegaafden behandelen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rob uit Z

   

  Er zijn vast wel andere tijdstippen te vinden om Gods woord te kunnen lezen. Verandering hoeft niet altijd hel en verdoemenis te betekenen of werk van de duivel te zijn. U leeft in een democratie, als bij beide stemmingen de meerderheid voor stemt, dan is het toch duidelijk wat de mensen willen?

  reageer
 • Anno1978

   

  Als lezen ver gods woord het belangrijkste is waarom maak je je dan nog zorgen!

  reageer
 • Jan

   

  Belachelijk om hier aan te sleutelen laat onze normen en waarde in ere. het bewijst Maar weer eens dat de duivel steeds slimmer word. Straks steeds meer gezinnen wie bij elkaar langs leven En waar niet even samen gegeten kan worden. en het belangrijkste even een stukje uit Gods woord te lezen.

  reageer
 • Kaassie

   

  Ouders, nu WEL reageren en niet afwachten, dit is je laatste kans

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert