Mogelijk vogelgriep bij meeuwen Marker Wadden

LELYSTAD
Er is een groep dode meeuwen gevonden bij de Marker Wadden. Dat meldt Rijkswaterstaat. De dieren zijn mogelijk dood gegaan aan de vogelgriep. Niet eerder werden in dit gebied dode vogels gevonden. 

Onderzoek
Het waterschap uit Noord-Holland heeft de vogels donderdagavond geruimd en de meeuwen afgeleverd bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA houdt precies bij waar in Nederland dode watervogels zijn gevonden en bepaalt welke dieren onderzocht worden op de vogelgriep. 

Zeewolde
Er werd eerder vogelgriep gevonden bij grote groepen dode watervogels in het Wolderwijd bij Zeewolde. Ook zijn dode kuifeenden en tafeleenden aangespoeld in natuurgebied Harderbroek achter de dijk bij het Wolderwijd. Daar zijn 300 dieren geruimd. Verder komen meldingen binnen van dode watervogels in het Veluwemeer. De daar gevonden eenden worden nog onderzocht.

Verspreiding  
Ondanks dat er nu dode meeuwen zijn gevonden, komen er minder meldingen binnen dan eerst, aldus Fokke Jonkman van waterschap Zuiderzeeland. Rijkswaterstaat bevestigt dit beeld. Woensdag liet Rijkswaterstaat het Veluwemeer vanuit de lucht in kaart brengen. Op de gemaakte beelden zijn geen grote groepen dode dieren te zien. 

reacties (2)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert