Campingeigenaren niet blij met conclusie klachtencommissie

ALMERE
De eigenaren van camping Waterhout in Almere zijn ontevreden over de conclusie van de klachtencommissie van de gemeente Almere. De commissie gaat volgens hen volledig voorbij aan de afspraak dat de gemeente en de camping de inpassing samen zouden onderzoeken.

De klachtencommissie concludeerde dat de gemeente integer heeft gehandeld tijdens de gesprekken over inpassingen van de camping op het toekomstige Floriade-terrein. De campingeigenaren dienden een klacht in tegen de handelswijze van de gemeente. De eigenaren waren lang in de veronderstelling dat de camping op het evenemententerrein zou worden ingepast.

Vervolgstappen
Sander Fokkens, een van de eigenaren, laat weten zich te beraden over vervolgstappen. De eigenaren zouden nu naar de Gemeentelijke Ombudsman kunnen stappen. Fokkens laat een besluit hierover afhangen van de uitkomst van een vervolggesprek over de verhuizing van de camping.

Hoe zat het ook al weer?
De gemeente beloofde in december een tekening te maken met daarop een inpassingsmogelijkheid. Maar tijdens een daarop volgend gesprek in februari, werden de eigenaren overrompeld door het bericht dat er geen ruimte meer is voor het kampeerterrein. 

Niet veel later kregen de eigenaren toch een tekening in handen, waaruit volgens hen zou blijken dat inpassing wel mogelijk was. De tekening zou bewust zijn achtergehouden, claimden de eigenaren. 

De klachtencommissie concludeert nu dat uit niets blijkt dat een tekening bewust is achtergehouden. Het ging slechts om een werktekening. Wel had de gemeente al in de uitnodiging voor het gesprek in februari kunnen aangeven dat inpassing niet lukt. De gemeente heeft onderschat wat de impact van het nieuws bij de eigenaren zou zijn, zo concludeert de commissie.

De gemeente biedt haar excuses aan voor de onduidelijkheid. In de toekomst belooft de gemeente rekening te houden met de gevoeligheden.

reacties (20)

 • Peter

   

  Poot stijf houden eigenaren Waterhout! Alles wat mis kan gaan in de aanloop naar de Floriade gaat mis door ondeskundige ambtenaren. Zorg ervoor dat jullie hier niet de dupe van worden.

  reageer
 • Hannes

   

  Ik heb een vermoeden dat het heel herkenbaar is. De kennis van vandaag neem je weer mee naar de volgende dag. En wat je er meedoet mag jezelf bepalen, zelfs met de door elkaar geschudde woorden waar je dagelijks mee om de oren wordt geslingerd.

  reageer
 • Derrick

   

  Heb je zelf wel enig idee wat je zegt? Of heb je gewoon wat moeilijke woorden in een doos gedaan en geschud?

  reageer
 • Hannes

   

  Hoe verplaats je steeds de aandacht van de Raad van bestuur..Waarbij een voortdurende wisselwerking met een gekozen structuur om een juiste strategie teweeg te brengen!. Dat creëer je alleen om halsstarrig vol te houden aan je eigen droomscenario's! Mede onder een bepaalde druk van een onroerend-goed ondernemersbeleid "strategie" vast te klampen!!. Allemaal ten kosten van een eigen karakter cultuur....!! "Wat voor velen een onbegrijpelijke scenario teweeg brengt!!!"

  reageer
 • Cirefrin

   

  Allemaal incompetente ambtenaren

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Jij zet mensen weg. Er zijn meer mensen die anderen graag wegzetten in een bepaalde groep. Ongenuanceerd en gevaarlijk. Maar jij hebt recht op jouw mening. Ik zie het meer als betrokkenheid bij de ontwikkeling van dat nu nog mooie stukje Weerwater.

  reageer
 • Henk

   

  Kom nou op. De klachtencommissie van de gemeente Almere, hoezo onafhankelijk en objectief. De gemeente Almere doet er alles aan deze ondernemers kapot te maken. Oh ja en weg te treiteren. Kijk maar naar de kaalslag die de gemeente Almere rondom het campingterrein aan het uitvoeren is. De gemeente Almere, het kan in Almere.

  reageer
 • Van Haven

   

  U vindt dat deze gang van zaken de schoonheidsprijs verdient? Fouten maken kan en mag, dat gebeurt overal, maar fouten hoor je te herstellen en niet goed te praten of af te doen met een 'sorry' als het gaat over zoiets essentieels als het bedrijf van hardwerkende ondernemers. Ik zou respect kunnen krijgen voor de verantwoordelijke wethouder als hij toegeeft onzorgvuldig gehandeld te hebben en zijn besluiten terugdraait.

  reageer
 • Carl

   

  Gemeente almere rekening houden met gevoelens, gemeente almere gaat over lijken, praten kunnen ze niet, een kennis van mij moet naar de raad van state voor zijn invalideparkeerplaats, omdat de gemeente fout op fOut heet gemaakt. Het is te zot voor woorden.die vriend raakt 13 jaar geleden door fout van de gemeente zijn been kwijt, en nu moet hij vechten om zijn invalidenparkeerplaats met die zelfde gemeente. Hoe harteloos zijn ze daar op het gemeentehuis. Almere houdt van jou is het motto,almere naait je liever kunnen ze beter zeggen

  reageer
 • Ger

   

  Iedereen die hiervoor reageerde is zelf een ideale werknemer of een thuiszittende azijnzeiker.

  reageer
 • Richard

   

  Min of meer off topic, maar waar is binnen de Floriade-discussie het artikel "Bestemmingsplan Floriade nog te onduidelijk" gebleven? Was dat niet gisteren gepubliceerd? Als ik me goed herinner, ook veel reacties.

  reageer
 • Hannes

   

  Men weet totaal niet wat de strategie, innovatie en expansie, op lange termijn teweeg gaat brengen!!. Nogmaals het staat voor mij als een paal boven water, dat de uitgekozen kwetsbare locatie totaal niet geschikt is voor twee samenvoegende projecten. "Floriade/woonwijk" waar de toegevoegde waarden ver te zoeken is!. En de garantie van het gehele verantwoordelijke financiële aspect waar de risico's allemaal nog met zich meebrengt!!.

  reageer
 • ronH

   

  "De gemeente biedt haar excuses aan voor de onduidelijkheid. In de toekomst belooft de gemeente rekening te houden met de gevoeligheden." Buiten dat ik dit soort beloftes al tientallen keren heb gehoord, vertel mij eens hoe je rekening kan houden met gevoeligheden? De gevoeligheid bij dit soort onderwerpen is er altijd. Knappe kop als je dat kan oplossen.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Het achterhouden van tekeningen, niet-welgevallige rapporten e.d. behoort inmiddels tot de dagelijkse mores binnen de muren van het Almeerse stadhuis. Hiervoor is maar één afdoende oplossing: het verwijderen van alle ladekasten en -blokken daar.

  reageer
 • Jan2

   

  "Klachtencommissie " van de gemeente......tsja, wie zou er dan uiteindelijk aan het kortste eind trekken..........niet de gemeente dus. Kan het nog schandaliger?

  reageer
 • Koos

   

  Even duidelijkheid graag: als er een tekening is die aangeeft dat het wél kan, waarom zou het dan tóch níet kunnen? Op díe vraag is nog steeds geen antwoord gekomen! Of moet ik een WOB verzoek indienen om daarachter te komen?

  reageer
 • Astrid

   

  Hebben we het hier over een interne klachtencommissie of één die extern is? Het lijkt mij namelijk niet aannemelijk dat een interne klachtencommissie met een hard oordeel gaat komen, dit zou de gemeente namelijk heel veel (extra) geld kunnen kosten. Uiteindelijk zal dit wel een zaak worden waar de rechter naar moet gaan kijken....

  reageer
 • Nou Nou

   

  Ik zie ALLEEN maar negatief nieuws over gemeente Almere..... Er zal toch wel IETS goed gaan bij de B&W en de raad? Of kan het echt allemaal in Almere?

  reageer
 • Guderian

   

  Jaja,sorry we zullen het nooit meer doen. Wat wonen we toch in een keurige gemeente. Die hele Floriade wordt een nachtmerrie die de burgers mogen betalen.

  reageer
 • Rob.Erto

   

  Uiteindelijk komt het altijd neer op communicatieproblemen. Keer op keer belooft de Gemeente Almere het in de toekomst beter te doen, maar telkens falen ze daarin weer. Alle geloofwaardigheid verloren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert