Schrijversblock verhuist van huiskamers naar KAF

ALMERE
Het literatuurfestival Schrijversblock in Almere verhuist van Almeerse huiskamers naar Kunstlinie Almere Flevoland.

Vijf jaar lang stelden twintig Almeerders hun huis beschikbaar voor gesprekken met bekende schrijvers. Dat was een groot succes, maar het evenement kostte meer dan het opleverde. De intimiteit en het 'gluren bij de buren' wat de huiskamer-opzet bood, wordt opgegeven omdat groei noodzakelijk is, zegt organisator Marcel Kolder. 

In plaats van 300 kunnen straks 600 mensen het festival bezoeken. In KAF wil Kolder een mix maken van schrijvers, dichters en singer-songwriters. De organisatie hoopt het intieme karakter van het evenement wel te kunnen behouden door kleinere ruimtes in het gebouw te gebruiken, zoals de directeurskamer.

Het literatuurfestival wordt 18 februari gehouden.

reacties (5)

 • Alexs

   

  Jammer van zo mooie initiatief wat ooit door Conny en Marcel is. Opgericht Men heeft het over kosten kost de schouwburg geen geld dan

  reageer
 • Yelke

   

  Van mij had het ook opgeheven mogen worden. Elitaire gewichtdoenerij.

  reageer
 • Boekenfan

   

  Tja, "Boeken en lezen zijn ook best ingewikkeld en slechts aan een klein groepje mensen voorbehouden," De elite dus, begrijp ik van u." U bent weleens op zo'n schrijversbijeenkomst geweest?

 • .\/\/.

   

  Och arme....

 • Rutger

   

  Iets waar je langer dan 10 seconden over moet nadenken is niet per definitie 'elitaire gewichtdoenerij'.

 • Rutger

   

  Jammer, dit gaat waarschijnlijk ten koste van de sfeer. Was altijd zo lekker kneuterig. Ben bang dat het in de schouwburg geen lang leven tegemoet gaat.

  reageer
 • Barbara

   

  Wat een onzin dat groei noodzakelijk zou zijn, terwijl het al een succes is! Nodig dan meer dan 20 mensen uit die hun huiskamer open willen zetten voor zo'n happening. Groot, groter, grootst gaat vaak ten kostte van intimiteit.

  reageer
 • klepper

   

  Oh jammer, het leuke was juist dat je bij mensen thuis kwam. Waarom dan niet in de bibliotheek daar zijn ook zat kleine ruimtes? Echt raar dat ook dit naar de schouwburg moet...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert