Politiewoordvoerder Ellie Lust praat over agressie

LELYSTAD
De Amsterdamse politiewoordvoerder Ellie Lust komt woensdagavond 23 november naar Lelystad om te praten over agressie op het werk.

De besloten bijeenkomst is bedoeld voor alle winkeliers van het Stadshart die zich hebben aangemeld. Er zijn inmiddels geen plekken meer beschikbaar. Oud-voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet, leidt de avond.

Eén op de drie werknemers in de detailhandel krijgt te maken met agressie en geweld door derden. Dat zijn 211.000 mensen per jaar. Zij zijn daardoor minder tevreden met hun werk, schatten hun functioneren lager in en zijn sneller geneigd van baan te veranderen. Dit terwijl slechts vier procent van de werkgevers agressie als een groot arbeidsrisico ziet.

reacties (5)

 • Bb

   

  Bij klussen of wil ze weer een nieuw pakje

  reageer
 • AvD

   

  Wat een "toffe" opmerking.

 • Barbara

   

  Praatclubjes of gesprekjes leiden tikt vooral lekker aan voor deze beide filmsterren! Je kunt trouwens in bijna elke winkel "zomaar" binnenlopen, de deur staat overal wagewijd open, stookkosten maken de winkelier kennelijk weinig uit, duurzaamheid speelt geen parten, en dit vrijgevige spel maakt dat de boef slechts een klein drempeltje over hoeft te steken om iets van zijn/haar gading gratis en voor niks mee naar huis te kunnen nemen. Wat te denken die deuren weer eens fatsoenlijk dicht te laten zodat de klant alleen zin heeft om binnen te lopen als hij daar iets noodzakelijke en betaalbaars kan aanschaffen.

  reageer
 • Lumineus idee!

   

  "Wat te denken die deuren weer eens fatsoenlijk dicht te laten zodat de klant alleen zin heeft om binnen te lopen als hij daar iets noodzakelijke en betaalbaars kan aanschaffen." - als we als klant zo welkom zijn....bestel ik wel via internet. Dan kan de deur inderdaad dicht! Definitief dicht.

 • Julia

   

  Tegenwoordig moeten wij praten met die etters. Gewoon een schop onder hun achterste. Dat zal ze leren en niet dat softe gedoe!

  reageer
 • Jos '56

   

  Oftewel, geitenwollensokken aanpak :-(

  reageer
 • Dirk2

   

  Vroeger werd er gewoon opgetreden tegen galbakken. Nu zijn we er bang voor? Tijd voor daden ipv woorden. Daar heb je geen werkgroep nodig maar lef! Het is toch te triest voor woorden dat de maatschappij ten gevolge alle tolerantie en linkse goedpraterij afglijdt naar een door angst gedreven samenleving. Bah!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert