Opnieuw ingebroken bij drogisterij Dio

URK
In de nacht van vrijdag op zaterdag is opnieuw ingebroken bij de Dio drogisterij op Urk. Eerder deze week werd er ook al ingebroken in de winkel aan de Ransuil. Dit keer zijn er volgens de politie in Amsterdam twee verdachten aangehouden.

De inbraak vond net als de vorige keer plaats rond 04.00 uur. Een getuige belde de politie en vertelde in welke auto de inbrekers reden. Dit signalement werd gelijk doorgegeven aan de meldkamer zodat alle politiekorpsen naar de auto konden uitkijken. Toen er vervolgens bij een verkeerscontrole in Amsterdam een auto vandoor ging die voldeed aan het signalement, werd een achtervolging ingezet. De politie vond in het voertuig meerdere flessen parfum. Twee mannen zijn aangehouden. Volgens de eigenaar van de drogisterij zijn er vier mannen binnen geweest.

Op beelden die de drogisterij heeft gepubliceerd is te zien dat er verschillende parfumflessen zijn meegenomen en dat er ook dit keer weer schade aan de winkel is. Medewerkers waren zaterdagochtend vroeg aanwezig om alles op te ruimen. De winkel ging om 10.00 uur weer open. 

De politie onderzoekt of deze inbrekers ook verantwoordelijk zijn voor de inbraak eerder deze week. 

Foto: Politie

reacties (5)

 • Henk

   

  Goed week van politie urk. Hoe moeilijk kan het zijn het signalement van de auto snel aan politie Lelystad en Almere door te geven pfff. Nu door gelukje in Amsterdam aangehouden. Ze blijven op een eiland daar op urk......

  reageer
 • Jan

   

  Ze zijn gelukkig ruimdenkend op Urk en hebben bedacht dat de inbrekers meerdere kanten op kunnen met de auto en ze hebben daarom via de meldkamer alle politiekorpsen gewaarschuwd. Als ze volgens uw denkwijze de korpsen van Lelystad en Almere hadden gewaarschuwd en de inbrekers waren richting Dronten, Kampen, Lemmer, etc.. verdwenen, wat dan??

 • frits

   

  de daders zijn al aangehouden in amsterdam west dus die zitten vast .

  reageer
 • Flevoburger

   

  Goed werk van de politie! Helaas komt het nu bij een rechter..... Wij lossen hier in de buurt de "problemen" het liefste zelf op. Dat geeft echt het beste resultaat!

  reageer
 • Ed

   

  Ik ben onder de indruk van uw doortastendheid en hoor graag de details. Zodat een ieder er zijn voordeel mee kan doen.

 • Jaap

   

  Of een hek om Urk en alleen Urkers een sleutel vann de poort.

  reageer
 • Polderaar

   

  Simpel op te lossen!! Op de Urkerweg, Domineesweg, rotonde Vormtweg en Staartweg een ANPR-camera en een gewone camera laten plaatsen. ANPR uit laten lezen door een politie gerelateerde organisatie en de gewone camera door een lokale beveiliger. Tegenwoordig geen hoge investering meer voor nodig. Einde inbraken van buiten af. Mooi onderwerp voor een motie door een of meer politieke partijen.

  reageer
 • Dronten

   

  Veel gasten rijden in gehuurde auto's waardoor je dit niet voorkomt helaas. Ik ben ook voor heel veel camera toezicht. Eigenlijk zouden er 24 uur sataliet camera's moeten zijn waarbij je bij misdrijven kunt inzoomen en heel Nederland alles in beeld hebt.

 • bROMSNOR

   

  jaja, de boeven komen van buiten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert