Bedrijven en onderwijs komen op voor hogeschool

LELYSTAD
De Almeerse locatie van Hogeschool Windesheim is ook van grote waarde voor Lelystad. Dat schrijven Bedrijfskring Lelystad, het MBO College, SVOL en stichting SchOOL in een brief aan de Lelystadse gemeenteraad. Ze willen met de brief benadrukken dat de financiële steun van de gemeente Lelystad aan Windesheim zinvol is. 

Een miljoen
Lelystad investeerde samen met Almere, de provincie en het Rijk in een verbetering van het onderwijsaanbod in Flevoland. Inzet van Lelystad was daarbij de komst van een vestiging van de hogeschool in de stad. In totaal werd er een miljoen geïnvesteerd door Lelystad.

Terugvorderen
Windesheim heeft het aanbod in Almere kunnen uitbouwen maar het lukte niet om een school in de provinciehoofdstad te openen. De partijen in de raad twijfelen of de gemeente het geld moet terugvorderen. De hogeschool liet weten dat het terugvragen van het miljoen betekent dat de ontwikkeling van de school vertraging oploopt .

Een oproep
De briefschrijvers benadrukken dat het Lelystadse bedrijfsleven en het onderwijs gebaat zijn bij de locatie in Almere. Studenten hebben bijvoorbeeld al veel nieuwe ideeën geleverd aan Lelystadse ondernemers en de eerste afgestudeerden zijn ook al werkzaam in de regio. Daarnaast is er een betere doorstroom van het mbo naar het hbo. 
 

reacties (8)

 • raadsvolger

   

  Geen prestatie geleverd door Windesheim t.b.v. Lelystad. Pvda: Afspraak is afspraak ? De miljoenen terugvorderen en een raadsenquete houden onder de bestuurders die de afspraken hebben gemaakt. Een motie van afkeuring of treurnis en in het uiterste geval wantrouwen lijkt mij in dit dossier op zijn plaats.

  reageer
 • johannes65

   

  Helemaal mee eens! Knoop doorhakeen en terug met ons (Lelystads) geld!!

 • Bas

   

  Dit lijkt nergens op en lijkt op zeer kwalijk hoog spel. Terug met dat geld. Bewoners van Lelystad hebben niets hieraan gehad. De wethoudster zit in het nou en heeft haar vriendjes aangesproken om zich hier uit te redden.

  reageer
 • Lelystadling

   

  Ik wil ook een school beginnen in Lelystad en heb 5 miljoen nodig maak u het even over gemeenten

  reageer
 • De feiten

   

  Windesheim heeft het afgelopen jaar afgesloten met een klein positief resultaat (kwart miljoen). De jaren daarvoor werd telkens een positief resultaat van vele miljoenen gehaald. Windesheim heeft daardoor in de laatste vijf jaar zijn eigen vermogen opgehoogd van 48 miljoen naar 66 miljoen euro. Een miljoen onterecht ontvangen subsidie terugstorten, kan dus zonder enig probleem. (Bron: openbare jaarverslagen)

  reageer
 • Rinus

   

  Aan wie hebben ze eigenlijk een brief geschreven?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • frits

   

  Wat een rare redenatie. Dat die HBO-vestiging in Almere belangrijk is, wil toch niet zeggen dat Lelystad daaraan moet betalen? Hoger Onderwijs wordt uit rijksgelden bekostigd. En de vestiging in Almere gaat heus niet dicht als Lelystad het geld, dat niet gebruikt is waarvoor het bedoeld was, terugvordert. Windesheim heeft zelf veel te veel baat bij deze vestiging. Anders zit er in no-time een andere HBO-instelling in Almere. Het zou me niets verbazen als deze brief geschreven is op een verzoek achter de schermen van een wethouder die in het nauw zit, omdat ze met Windesheim afspraken gemaakt heeft die ze niet mocht maken volgens de kaders van de gemeenteraad. Eens kijken of de SVOL nog zo enthousiast is over de Lelystadse miljoenenbijdrage aan Windesheim als er tegenover het alternatief komt te staan dat dit geld in de campus voor middelbaar onderwijs geïnvesteerd wordt.

  reageer
 • Rammelaar

   

  "Wij van WC-eend......."

  reageer
 • Rinus

   

  Totaal werd er 3 (drie) miljoen geinvesteerd !!! Geen toegezegde lesplaats in Lelystad !!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert