Brandweer druk met stormschade

FLEVOLAND
De brandweer in Flevoland was zondag druk met meldingen van stormschade. Het ging volgens een woordvoerder grotendeels om kleine meldingen waarbij takken zijn afgebroken en bomen zijn omgevallen. 

Verschillende meldingen
In Kraggenburg dreigde de dakbedekking van basisschool de Fladderiep los te laten en op de Dionysusstraat in Almere Poort zijn er bouwmaterialen omgevallen. Op de Almeerse Brikweg is een grote tak op een auto gevallen. De drie inzittenden raakten niet gewond.

Bij het Apollo Hotel in Almere zijn verschillende glasplaten naar beneden gekomen. Vanwege de veiligheid werd er een lint gespannen. 

Gemeente Noordoostpolder liet weten dat de molens van Windpark Westerweerwind tijdelijk werden stilgezet. 

Harde windstoten
Volgens weerman Robert de Vries zijn er op de Houtribdijk in Lelystad windstoten gemeten van 112 kilometer per uur en ook bij Lelystad Airport gingen ze harder dan 100 kilometer per uur. Op het IJsselmeer werd windkracht negen gemeten. Dan spreek je officieel van een storm. 

Niet zomaar 112 bellen
De politie riep mensen op om alleen 112 te bellen bij levensbedreigende situaties om zo de hulplijn bereikbaar te houden.

 

reacties (5)

 • Denise

   

  Helden

  reageer
 • Schaapjes

   

  Mooi al die wind, veel groene stroom van de dijk hier. Oh nee, ze staan stil.... Wat een farce!!

  reageer
 • Lelystedeling

   

  @redactie OF: Het is WesterMeerwind, niet WesterWeerwind... :-)

  reageer
 • abbe

   

  Windmolens stil gezet, leg mij uit , men heeft toch wind nodig om deze te laten draaien om stroom op te wekken? Nu er wind staat gaan ze uit. IKKE niet meer begrijp.!

  reageer
 • Cees

   

  Windmolens worden bij windkracht 9 stilgezet omdat ze anders beschadigd kunnen raken. Zulke extreme wind kopt niet zo vaal voor. Windmolens wekken veeeeeeeel meer elektriciteit op dan zonnepanelen.

 • kees d.

   

  aardige mijnheer bij deze wind kan het draaiwerk binnen in de molen worden vernield en kunnen draaiende wieken afbreken. Daarom en daarom heeft zonne-energie meer kans van slagen.

 • Judith

   

  Tijd voor nieuw schoolgebouw! Gemeente maak tempo met het geven van de bouwvergunning aub!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert