Zeewoldenaren zetten spruit in 't zonnetje

ZEEWOLDE
Zeewoldenaren Jan en Ronald Herbert hebben maandagmiddag de spruit in het zonnetje gezet. Zo'n dertig culinaire journalisten kwamen naar hun boerderij om recepten met spruiten te proeven. De spruitjestelers vinden dat het imago van deze groente beter kan. De broers hoopten de genodigden positief te verrassen met bijzondere gerechten zoals spruitjescake en spruitjesbitterballen. 

De gerechten werden klaargemaakt door sterrenrestaurant 't Nonnetje uit Harderwijk. Bijzonder daarbij is dat spruiten aan de stam bleven.

Veel mensen houden niet van de spruitjesgeur en de bittere smaak. Volgens de koks en de telers zijn deze negatieve ideeën over de spruitjes achterhaald. Door deze groente anders te bereiden, stinkt het niet meer. Bovendien smaken spruiten niet meer bitter omdat deze smaak door kweektechnieken uit de groente verdwenen is.

reacties (3)

 • Seizoengroente.

   

  Het afgelopen zomer en najaar hebben we gepoogd spruitjes te eten maar het was bagger niet een van de familie vond deze nog te pruimen. Vermoedelijk worden deze nu ook op een bijzondere manier geteeld op steenwol of anders geteeld, jammer, voor ons hoeft Albert Heijn geen spruitjes meer in de schappen te leggen heb al meer mensen gehoord met dezelfde klachten (behalve Albert Heijn natuurlijk) Wat opmerkelijk was dat er geen product info op stond vermeld zoals datum van plukken etc.

  reageer
 • Opa ++

   

  Als grote spruit liefhebber kan ik zo'n promotie alleen maar toejuichen. Spruit is een van de gezondste groente die er zijn. Dus kom op met die extra aandacht!!!

  reageer
 • Ger

   

  Gezonde groente, zouden meer mensen in de herfst en winter moeten eten ipv sla of sperziebonen uit Verwegistan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert