Drie bassins in nieuw zwembad

DRONTEN
Het nieuwe zwembad in Dronten krijgt drie bassins: een wedstrijdbad van 25 bij 15 meter, een instructiebad van 10 bij 15 meter en een peuterbadje van 10 vierkante meter. Dat schrijven burgemeester en wethouders in een voorstel aan de gemeenteraad.

Eerder werd al bekend dat het nieuwe zwembad 7,6 miljoen euro gaat kosten. Het komt achter het verouderde zwembad Overboord. De gemeenteraad neemt volgende maand een besluit over de nieuwbouw.

Het wedstrijdbassin wordt een meter dieper dan de normale twee meter. Op die manier kunnen de beide duikverenigingen ook van het bad gebruik maken. 

Het is de bedoeling dat het nieuwe zwembad begin 2020 open gaat. Daarna zal het oude Overboord worden gesloopt.

reacties (2)

 • Ron

   

  Overboord is maar zeer beperkt open. In de zomer opp een mooie zondagmiddag kun je er niet terecht bijvoorbeeld.

  reageer
 • Drontense

   

  En nog steeds geen buitenbad ..... Dronten is in de loop der jaren flink gegroeid en om je heen hoor je dat er behoefte is aan een buitenbad. Waarom wordt daar niet naar geluisterd? Dronten verdiend een volwaardig zwembad net als vroeger waar je zowel binnen als buiten kan zwemmen! Zal wel weer een centenkwestie zijn maar dit is echt een gemiste kans als je toch nieuw gaat bouwen!

  reageer
 • Rogier de Groot

   

  Men kan er ook voor kiezen om ergens in Dronten bij een grote vijver een strand aan te leggen. Dit is een stuk goedkoper, dan een apart buitenbad aan te leggen. Dit laaste kost zo een paar ton per jaar aan exploitatiekosten.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert