PvdA wil kenmerk 'eerlijke handel'

ALMERE
Almere moet een zogeheten Fair Trade Gemeente worden, een stad waar eerlijke handel plaatsvindt. Dat wil de Almeerse PvdA.

De partij vindt dat de gemeente zich moet inspannen om dat duurzaamheidskenmerk te krijgen. Daarvoor moet de gemeente niet alleen zogenoemde fair trade producten kopen, waarbij de verbouwer van bijvoorbeeld rijst of koffie  een fatsoenlijke prijs krijgt. De PvdA wil dat er ook een lokale werkgroep komt die de verkoop van dit soort producten stimuleert.

De partij roept burgemeester en wethouders op om een plan van aanpak te maken. Ze wil dit onderwerp volgende week bespreken op de Politieke Markt. 

reacties (11)

 • Hannes

   

  Laat de PVDA maar eerst zorgen dat de mosterd voor de maaltijd op tafel komt.. Als het om de Floriade te doen is, dan zou ik maar stoppen met de Floriade/woonwijk!!. Want over vijfjaar heeft deze handelsmarkt waar ze al jaren mee bezig zijn met al zijn nieuwe technologieën en duurzaamheid het voor zichzelf en de verbouwers al helemaal geregeld!. Zorg nou maar eerst voor de continuïteit van Almere om een eigen Fair Trade handelsmarkt nu op eigengrond te behouden!!!.

  reageer
 • Henk

   

  PvdA wil fair trade. Hebben ze bij deze partij niets anders te doen ? Wat een trieste bedoening. Laten ze zich op de echte problemen in Almere richten. Zoals de Flopriade, zoals gebrek aan sociale woningbouw, gebrek aan jeugdzorg, om maar eens een paar onderwerpen te noemen. Hopelijk komt deze partij na de verkiezingen niet meer voor in de Almeerse politiek. Dan kunnen ze zich echt met fair trade bezig houden want dan hebben ze niks meer te doen.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Haha! Nou breekt mijn klomp toch! De PvdA, en “Eerlijk”, éérlijk? JC.

  reageer
 • sjon

   

  Wat zouden wij als burgers graag bekwame/eerlijke politici willen, die opkomen voor de burger. Minder vriendjes politiek bedrijven, maar oprecht bezig zijn met een betere samenleving. Dus veel minder Rutte en meer Buma...

  reageer
 • Dirk2

   

  En daarom bestaat er stemrecht! Kies wat je goeddunkt, reken af op de belofte! (Zou de PvdA het daarom zo slecht doen...? Veel beloven maar nog meer van de werkenden roven...)

 • .\/\/.

   

  Ere komt een dag dat de PvdA met een geniaal idee komt, maar dat het wordt afgebrand omdat het van de PvdA komt.

  reageer
 • Baltus

   

  Nee, beste meneer of mevrouw W, die dag komt er niet. Genialiteit en de PvdA gaan niet samen.

 • frits

   

  gewoon opdoeken die pvda , volgend jaar komt de afrekening voor ze .

 • laat alle reacties zien
 • Herrenvolk

   

  De PvdA moet haar politieke kunstjes waarmaken inplaats zich met deze bezigheden in te laten, er zijn al zoveel keurmerken welke waarborgen en beloven daar heeft de burger geen politieke bemoeienis bij nodig. Fair trade zal best goede bedoelingen hebben, maar het blijft handel met Nederlanders als tussenpersonen, we zien al zoveel misgaan zodra er eerlijkheid mee gemoeid is. Hier in Nederland gaan al heel wat directeuren van goede doelen exorbitant bezoldigd ongestraft hun gang omdat in Nederland er geen toezicht is, en geen rechtsorgaan welke deze uitspattingen bestraffen, de shit komt pas bovendrijven als de grenzen al jaren zijn overschreden en dan nog komt men ermee weg. Denk dat de burger zelf kan en moet kiezen en niet via de politiek krijgt opgelegd hoe en wat te kopen of te gebruiken. Als de PVDA wat wil betekenen moet deze het gevecht aangaan met de grote jongens welke de markt hebben verpest via slavernij etc, bijvoorbeeld import van textiel en schoeisel uit India verbieden, maar ook de Nederlandse opdrachtgevers voor het gerecht dagen etc.

  reageer
 • gt

   

  Wij willen zo graag eerlijke politiek, en eerlijke en betrouwbare politici..

  reageer
 • Inderdaad! Tijd voor een keurmerk op politici.

 • Jos '56

   

  Helemaal mee eens :-)

 • Jo de la Hiti

   

  Selectieve manipulatie jezelf een veer in de bekende plek stoppen richting verkiezingstijd van wat zijn wij moreel toch ontzettend goed maar even vergeten om te melden en dan kan ik een waslijst van voorbeelden op voeren van mats je mij dan mats ik jouw en dek je mij dan dek ik jouw door hun eigen partij vrienden die elkaar leuke baantjes toe speelden onder bet motto, je hebt meer aan je kennissen dan aan je kennis

  reageer
 • Dirk

   

  In de aanloop naar de Flopriade nog even een extra pressiemiddel opwerpen. Typisch PvdA. Eerlijke handel begint bij jezelf! Dus geen besteding van opdrachten meer naar buiten. Alle opdrachten naar Almeerse ondernemers! Begin daar eens mee Herrema en "salon vrinden"!

  reageer
 • Frans

   

  Dus 'eerlijke handel' is alleen lokale ondernemers inschakelen? Dat heet: klein denken.

 • Jos

   

  Alle plannen van de PvdA kosten ons burgers uiteindelijk geld

  reageer
 • 13xx

   

  Dat geldt toch bij alle plannen van alle partijen die het ergens aan uit willen geven.

 • Dr.Jake

   

  Dit us iets wat landelijk,maar anders dichterbij :provinciaal geregeld moet worden(bepaald). Anders betalen de burgers hier de hoofdprijs en andere gemeente(lijke burgers) lachen zich kapot over hoe almeerders nog een extra graai in hun beurs gedaan. Ik voel er niets voor. Sterker nog : Het zou in de toekomst als smoes kunnen worden gebruikt voor hogere kosten/gemeentebelastingen door de kosten van de flo(p)riade.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert