In 2017 overal snel internet in Dronten

DRONTEN
Het buitengebied van Dronten krijgt volgend jaar snel internet. De aanleg hiervan is nu mogelijk omdat de gemeente een lening van bijna 40.000 euro verstrekt aan internetaanbieder Greenet.

Door die lening is het voor Greenet rendabel om snel internet aan te leggen. Dat gaat via een draadloos netwerk. Ondernemers in Dronten krijgen een subsidie van 90.000 euro voor de aanleg van de masten.   

CDA-fractievoorzitter Jan Klopman is blij dat er eindelijk snel internet komt in de hele gemeente. "Snel internet is tegenwoordig noodzakelijk. Voor zowel ondernemers als particulieren is dit heel belangrijk." Het CDA had in een amendement om een lening en subsidie gevraagd, zodat de aanleg betaalbaar werd.

reacties (5)

 • Kritisch

   

  Lees ik hier nou dat er subsidie op de infrastructuur word verleend? Dacht dat dat van Europa niet mag? De gebruikers moeten in de NOP immers flink betalen voor de aansluiting omdat er geen subsidie op mag

  reageer
 • Hans

   

  Raadsleden delen graag centen van een ander uit, meestal met verkiezingen maar Klopman deelt ook graag met Sinterklaas uit.

  reageer
 • Frank

   

  Maar gratis WiFi in het centrum is nog ver te zoeken. Zo zie je maar wat politici roepen als het ze uitkomt

  reageer
 • Joost

   

  WiFi is zo 2013. 4G nu en later 5G maken de investeringen in WiFi een desinvestering.

 • Pzaal

   

  Neem dan gewoon een fatsoenlijk pakket met genoeg GB's ipv te lopen mekkeren over wifi. Ik heb KPN 4G 10 GB per maand (voor 20 euro) en meestal zet ik wifi niet eens aan thuis of elders.

 • Astrid

   

  Ik lees een subsidie van 90.000 en een lening van 40.000. Betekend dit dat het totaal op 130.000 komt of is er een lening van 90.000 per ondernemer...? In dat geval huur ik ook een pandje voor een mastje op het dak....

  reageer
 • De ingenieur

   

  Hoezo wordt het betaalbaarder? Greenet levert al volstrekt betaal Internet. Waarom moeten de CDA boeren op kosten van de gemeenschap op voorstel van de CDA goedkoper Internet krijgen? In de bebouwde kom moet je toch ook gewoon de volle mep betalen?

  reageer
 • Kaassie

   

  als u zich verdiept in de kosten ( bijv. zoeken via Google), ziet u al snel dat er extra kosten zijn die de "gewone" burgers niet hebben.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert