Boeren beboet voor belediging bij ruimen kalveren

BANT
Een veehouder uit Bant, zijn echtgenote en een bedrijfsleider van twee andere vestigingen van het bedrijf zijn door de politierechter in Lelystad veroordeeld tot voorwaardelijke boetes van 500 euro.

Belediging politieagenten
Ze beledigden politieagenten en bedreigden werknemers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) toen deze twee jaar geleden hun kalveren bij hun bedrijven in Bant en Putten kwamen ruimen. Ze uitten verwensingen als ‘vroeger hadden we Hitler..’ en ‘de rest van je leven zul je achter je moeten kijken’.
 
Verboden antibioticum
De kalveren werden geruimd omdat er in de urine van de dieren het verboden antibioticum furazolidon was aangetroffen. De ruimingen in Bant en op de bedrijven in Putten en het Friese Augustinusga riepen hevige emoties op bij zowel het echtpaar als bij een bedrijfsleider uit het Friese dorp.
 
Straf gelijk aan de eis
De officier van justitie kon de emoties tot op zekere hoogte begrijpen, maar was van mening dat alle drie de personen hun boekje te buiten zijn gegaan. Zijn strafeis, met een proeftijd van een jaar, werd door de rechter opgevolgd.
 
 

reacties (5)

 • Bergerac

   

  Prima uitspraak denk ik voor alle partijen. Ik vraag me wel af of die voer leverancier ook aangepakt is want dat mis ik in het verhaal.

  reageer
 • Martin

   

  Als je het hele verhaal kent zou je niet zulke reacties geven. Deze boer heeft niks fout gedaan maar de voerleverancier heeft dat gedaan . Het koste de boer bijna zijn terwijl hij er niks aan kon doen . ik zou hetzelfde gedaan hebben als de boer

  reageer
 • .\/\/.

   

  Dan moet die boer de leverancier aansprakelijk stellen. En als die leverancier aantoonbaar in de fout is gegaan moet die ook vervolgd worden.

 • Roel

   

  Dus als je voederleverancier een fout maakt mag je gewoon je agressie op politiemensen en NVWA medewerkers richten en hen ernstig bedreigen? Aparte gedachtengang.

 • Thomas

   

  Dat is een fluweelzachte straf voor mensen die willens en wetens voor eigen gewin de volksgezondheid in gevaar brachten, en daarna agressief werden richting agenten...

  reageer
 • Roel

   

  Oh, ik zie dat de uitspraak conform de eis van het OM was. Onbegrijpelijk!

  reageer
 • Roel

   

  Ongelooflijk! Voorwaardelijke boetes van 500 hele euro's wegens verregaande belediging en bedreiging van wetshandhavers. Ik neem aan dat het OM in beroep gaat?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert