Almere betreurt stuklopen bed-bad-broodoverleg

ALMERE
De gemeente Almere betreurt het dat er geen landelijk akkoord is bereikt over de bed-bad-broodregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers. De Vereniging Nederlandse Gemeenten kwam er niet uit met staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie. Die stopt nu met de financiële ondersteuning van de gemeentes die deze opvang bieden.  

Almere is de gemeente die namens Flevoland het woord voert in deze discussie. Volgens een woordvoerder zijn er in de provincie twaalf plekken waar bed-bad-brood wordt aangeboden. Die opvangplekken zitten allemaal vol met uitgeprocedeerde asielzoekers. De gemeentes kunnen het geld van het Rijk dan ook goed gebruiken. 

Wat het dichtdraaien van de geldkraan betekent, is nog niet duidelijk. De opvanglocaties zijn nu nog open. Almere hoopt dat de VNG en het Rijk opnieuw in gesprek gaan om alsnog een akkoord te bereiken. Het probleem is te complex om per regio op te lossen.

Volgens staatssecretaris Dijkhoff is het overleg stukgelopen omdat een aantal gemeentes de eigen opvang niet wilde sluiten. Het kabinet wil op acht plaatsen in Nederland een 'sobere opvang'. 

 

reacties (15)

 • Snuffelaar

   

  De gemeenten luisteren alleen naar Den Haag als het ze uitkomt. Zolang de zieligheidsindustrie nog zo floreert is het hoe dan ook een heilloze zaak dat terugsturen. Gratis reclame voor de PVV. Vooral doorgaan zo, gemeenten, met hulp van die burgemeester Wienen die ook niet het buskruit heeft uitgevonden maar wel blaat namens de gemeenten. Met dank van de ouderen, armen (tv serie gisteren gezien?) en de eerlijke, exhte vluchtelingen. Wat een circus, dit land, met beroepsclown Rutte, ons nationale lachebekje.

  reageer
 • Jacqueline

   

  De belastingbetaler is het ZAT! Dat is wel duidelijk. Door dit soort ongein van gemeentes en van Den Haag gaan er inderdaad steeds meer mensen op de PVV stemmen. En God verhoede mij, als het nog even zo door gaat ben ik er daar ook 1 van al heb ik gezworen dat nimmer wenselijk te vinden. Maar er moeten drastische maatregelen komen want zo gaat ons Nederland er aan. Ik vind het zowiezo raar wat er rondom vluchtelingen allemaal maar goed wordt gevonden terwijl we ondertussen zelf gediscrimineerd worden in ons eigen land. Bah!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ga vooral zo door, dat gaat echt helpen.

 • Willem dronten

   

  Ja dat vind almere ze konden er lekker op verdienen kregen 40 euro per dag per persoon en gaven 12.50 uit

  reageer
 • doorpakken

   

  Hoe moeilijk kan het zijn: uitspraak over de asielaanvraag moet in bijzijn aanvrager gedaan worden. Wordt de aanvraag afgewezen, hup in de boeien en afvoeren naar Schiphol. Ticket kopen, op het vliegtuig zetten en hupsakee klaar! Dat eeuwige gepolder in Nederland.

 • Robert

   

  De landelijke overheid zou helemaal niet in gesprek moeten gaan met de VNG maar strikt moeten handhaven. Als de Rechter besluit dat iemand geen recht heeft om in Nederland te blijven, dan is het niet aan een Gemeente om te zeggen: "wij leggen de rechterlijke uitspraak naast ons neer en blijven opvang bieden uit gemeenschapsgeld". Nederland moet naar een beleid toe waarin de Rechterlijke uitspraak direct wordt gevolgd door verklaren tot ongewenste vreemdeling en uitzetting per 1e gelegenheid. Dan kan het geld wat nu aan een onwettige bed-bad-brood regeling worden besteed ten goede komen aan de steeds verder ingekorte zorgbudgetten.

  reageer
 • pieter

   

  De wet in Nederland geldt niet voor iedereen,!!!!! en de wetshandhavers kiezen veelal de makkelijkste weg, zoals ouderen in hun recreatie-huisjes en voetgangers die gedwongen over de busbaan lopen omdat de fiets en voetpaden spekglad zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ric

   

  Hoezo bed bad en brood. Als je geen verblijfsvergunning krijgt meteen naar schiphol en terug naar waar je vandan kwam want er zitten er tussen die niet eens voor hin land vechten want het meeste war vlucht zijn de heren en wat laten ze achter diegene waar ze voor moeten vechten en dat npemen ze hier in nederland (gezin) we betalen al genoeg aan dat soort ongein.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Kunnen islamitische vluchtelingen bij hun geloofsgenoten in huis? Dan hoeven ze niet weg, is goedkoper en versnelt inburgering.

  reageer
 • Jan

   

  Nou, volgens hun politieke vertegenwoordigers hier, dat enge partijtje Denk, moeten ze niet meer inburgeren, maar moeten we het hebben over wederzijdse acceptatie.. Oftewel, zij pikken, wij slikken.. Dus dat allemaal bij elkaar in huis gaan zitten, zal zeker niet de oplossing worden.

 • AvD

   

  Pappen en nathouden. Wie denken dat die lokale bestuurders wel zijn, om een gerechtelijke uitspraak naast zich neer te leggen.

  reageer
 • frits

   

  geen munt meer aan uitgeven je hoort hier niet dus move wezen niks gratis slapen eten en badderen sluiten al die plekken en retour land van herkomst er mee doei he

  reageer
 • Inwoner

   

  Waarom wordt ook dit rijksbesluit (democratisch tot stand gekomen) niet geaccepteerd. Dut soort houding maakt de PVV alleen maar groter. Steeds meer mensen vrag n zich af wat een genomen beslissing nog voor waarde heeft. Wat bepaalde personen niet bevalt elke keer weer over blijven zeuren. En de regering moet sneller tot uitvoering over gaan. Uitgeprocedeerd us uitgeprocedeerd.

  reageer
 • Vraagteken

   

  In Almere is PVV toch de grootste partij? Waarom wordt er dan niks aan gedaan? En zegt men hier allemaal ik ga op de PVV stemmen? Ik zal jullie uit de droom helpen de PVV kan en gaat hier ook niks aan doen! Dit noemen ze dus de politiek je roept wat de mensen willen horen maar als je aan het roer zit piep je wel anders! Wees verstandig en hou meneer wilders buiten onze samenleving, want hij maakt meer kapot dan je lief is.

 • Almeerder

   

  Lijkt me duidelijk: harder en sneller uitzetten. Landen die niet meewerken (Marokko is zo'n fijn voorbeeld) onmiddellijk korten op alle financiële hulp etc

  reageer
 • Corrie

   

  Als je uitgeprocedeerd bent, hoor je toch te worden uitgezet? Lijkt mij de verantwoordelijkheid van de regering. Den Haag heeft het slim bekeken om de verantwoordelijkheid naar de gemeentes te schuiven. Het eventuele financiële probleem mag elke gemeente zelf uitzoeken, wat al een soort ongelijkheid geeft in asielopvang. Met de zorg zien we hetzelfde gebeuren. De overheid heeft zich lekker gemakkelijk teruggetrokken. Afhankelijk van de gemeente waar je woont, krijg je wel of geen goede zorg, want het ligt aan de financiële situatie en genomen beslissingen. Nog even en we hebben Den Haag helemaal niet meer nodig.

  reageer
 • Willemsen

   

  Ze zijn uitgeprocedeert. Dus ze moeten het land weer verlaten. En nu moeten ze maar ook dezelfde slimheid gebruiken om het 'ontvluchte' land weer binnen te komen. Moet lukken want ten slotte zijn ze met dezelfde slimheid uiteindelijk hier terecht gekomen.

  reageer
 • wimjc

   

  Zo'n opstelling van deze gemeenten kan blijkbaar alleen in Nederland.En de belastingbetaler maar dokken.

  reageer
 • willem-stad

   

  Niet enkel de belastingbetalers. Om 08.00uur moeten ze naar buiten tot 18.00 uur in het centrum Almere (Leger des Heils). Mijn vrouw heeft in haar winkel 400mtr verderop hen regelmatig over de vloer. Soms rekenen ze een kleinigheidje af ,maar op videobeelden of aan lege verpakkingen in bak is te zien dat er een hoop in hun jas verdwijnt op de drukke winkelmomenten. Politie weet wie het zijn, maar kan verder weinig doen. De winkelier kan ook geen wettelijk toegestane E180,- boete opleggen voor derving en tijdrovende aangifte. Kale kippen. De bedoeling was dat voor hen slechts 5 opvangplaatsen in heel Nederland zou komen, maar nee gemeentes weten het weer beter .

 • eva

   

  Ik betreur niets, en ik ben erg blij dat dit geen doorgang heeft, dit trekt alleen maar aan !

  reageer
 • Jan

   

  Het is juist erg jammer. De sobere, meer gecentraliserde, opvang die had moeten komen, was een betere methode om te voorkomen dat men denkt dat hier blijven loont. Een hoop gemeentes vonden dat te zielig en blokkeerden de boel. Heel fijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert