Twee weken onzekerheid voor Suburbia

ALMERE
Het Almeerse theatergezelschap Suburbia verkeert nog zeker twee weken in onzekerheid over haar toekomst. Op 8 december wordt er in de Tweede Kamer gestemd over een voorstel om extra geld voor cultuur vrij te maken. Als een meerderheid zich achter dat plan van SP en D66 schaart, komt er mogelijk alsnog geld vrij voor Suburbia. 

Het gezelschap had voor volgend jaar om een rijksbijdrage van 400.000 euro gevraagd, maar dat verzoek werd afgewezen. Het gevolg is dat plannen voor onder meer vier voorstellingen, een Almeers wijkproject en talentontwikkeling niet doorgaan.

Volgens Jos van Hulst, de zakelijk leider van Suburbia, kan de Almeerse instelling zonder de rijkssubsidie geen invulling meer geven aan haar rol als stads- en provinciegezelschap. 

reacties (9)

 • Rick

   

  Op school leren de kinderen dat als je niet genoeg geld hebt om wat te kopen of doen, dat je het dan ook niet kan of moet doen.

  reageer
 • Drontenaer

   

  400K is voor komend jaar.........en alle jaren erna weer bijna een half miljoen erachteraan ? Bedenk iets wat zichzelf kan bedruipen !

  reageer
 • wimjc

   

  Gewoon GEEN subsidie. Absurt dat zoveel belastinggeld naar zo'n bodemloze put gaat.

  reageer
 • Willem dronten

   

  Als je je broek niet kan op houden moet je stoppen

  reageer
 • frits

   

  Op 8 december is Sinterklaas alweer het land uit. 4 ton voor vier voorstellingenm en dan wat kretologie als een wijkproject en talentontwikkeling? Belachelijk. Hoeveel honderden euro's subsidie per bezoeker/deelnemer is nog acceptabel in ogen van de kunstsector... Ik hoop dat in ieder geval VVD, PvdA, PVV en SGP hier tegen stemmen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ed Molenaar

   

  400.000 Euro is wel heel erg veel geld. Is Suburbia zo groot dan? En als het zo groot is, waarom kunnen ze dat geld dan zelf niet genereren?

  reageer
 • Tony

   

  Wanneer toch altijd afhankelijk zijn van subsidie. Wanneer je dit nodig hebt is je "onderneming"blijkbaar niet rendabel/succesvol en moet je ermee stoppen. Immers, het levert geen geld op blijkbaar. Een ondernemer krijgt toch ook geen subsidie? Hoe meer men krijgt des te afhankelijker men wordt. Geen goede zaak.

  reageer
 • Dirk2

   

  Met 400k kan er toch veel meer gedaan worden dan hier genoemd is? Kunst en Cultuur lijkt hier sterk door te slaan naar Cost & Cash.

  reageer
 • Henk

   

  Volgens de Volkskrant zijn de regeringspartijen VVD en PvdA tegen dit voorstel. Laten we hopen dat ze toch overstag gaan en dat Suburbia behouden blijft.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert