Tv-tuinman ziet af van huis op Floriadeterrein

ALMERE
Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra gaat toch geen huis bouwen op het Floriadeterrein in Almere. Dat bevestigt de organisatie Urban Greeners, waarmee Hoekstra zou samenwerken bij de bouw van het huis.

Hoekstra, bekend van het programma 'Eigen huis en tuin', kondigde vorig jaar aan dat hij de eerste permanente bewoner zou worden van het terrein in het stadshart van Almere. Hij wilde daar een huis bouwen van duurzame en lokale materialen.

Volgens de Telegraaf gaan de bouwplannen in Almere niet door, omdat Hoekstra's vriendin daar niet zou willen wonen.

De Urban Greeners, jonge ondernemers die actief zijn bij de voorbereidingen van de Floriade in 2022, bevestigen dat de tuinman nu een huis bouwt in Naarden en niet naar Almere zal komen. Hij blijft overigens wel als ambassadeur betrokken bij de Floriade.

 

reacties (17)

 • Enna

   

  De gemeenteraad heeft ooit bepaald. Burgemeester en wethouders worden goed betaald en de burgers mogen niets bepalen maar moeten straks het forse verlies betalen. STOP:FLORIADE OFWEL ForseLastenOverRuggenInAlmereDezeEeuw:

  reageer
 • Hannes

   

  Vaak genoeg aangeven Floriade/woonwijk is afhankelijk van kwaliteit en ligging!. En dat zullen de ondernemers met alle respect voor hun inzet, nu ook wel ingaan zien!!!. Hopelijk zien ze rond het KASTEEL terrein met al zijn mogelijkheden de ware locatie!!. Nogmaals waar een wil is is een weg!!. (valtop dat er in 1 dag 3 scenario's de Media wordt ingeslingerd, dat zegt genoeg.))

  reageer
 • Peter

   

  Ambassadeur af...we hebben al teveel ambtenaren, bestuurders en ondernemers die wel geld verdienen in Flevoland maar er niet wonen. Echte ambassadeurs wonen ook daar waar hun hart is.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Die(vriendin) ziet het bijl al hangen dn wil niet als almeerse burger opdrasien voor de kosten van de flopriade.

  reageer
 • Lexxie

   

  Een grote mislukte Flopiriade logisch dat die der niet gaan wonen Het kan in Almere

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Feit

   

  Wilde hij nou op het toekomstige floriadeterrein of in het stadshart gaan wonen? Of is dat inmiddels één wijk?

  reageer
 • Serge

   

  Het blijft een lachtertje, jammer dat de verantwoordelijken dit nog niet door willen hebben.

  reageer
 • Maartje

   

  Tsja wie wilt er sowieso in Almere wonen. Loop eens door het tochtige kille naargeestige "stadshart" en kijk eens naar de jeugd wat er rond hangt. Dat is de toekomst van Almere. Schrijnend!

  reageer
 • Richard

   

  Dat een eerst zo enthousiaste ambassadeur zich nu terugtrekt, zegt genoeg. De toon is zelfs gezet door een insider. Stoppen met die Flopriade!!

  reageer
 • Mislukking

   

  Die hele floriade is 1 grote mislukking. Van dat geld wat daar wordt misbruikt kunnen vele anderen goed gebruik van maken. De floriade is gedoemd te mislukken.

  reageer
 • A'dam

   

  De Noord-Zuid lijn is ook uitgedraaid op één grote mislukking (qua kosten dan). RaRa wie dat project in zijn portefeuille had...... Zoals altijd herhaalt de geschiedenis zich weer..... (alleen deze moet nog even geschreven worden maar de rode loper is al uitgerold)

 • Succes

   

  De flopriade is juist een groot success: Zo kunnen de vriendjes van Herrema en zijn gevolg behoorlijk veel onderzoek en uitvoer projectjes toebedeeld krijgen. Vriendjes zorgen voor vriendjes dus herrema zal een fijne pensioentijd hebben veronderstel ik zo.... dus voor de 'organisatoren' (=lees Graaiers) is zo'n lang lopend project met onuitputtelijke geldbron altijd een succes en zullen ze koste wat het kost (en het kost heel veel) dat in de lucht houden.

 • Dirk2

   

  Zeg maar niets meer! De "FLOPRIADE" lijkt steeds meer bewaarheid te worden. Ondertussen worden er vooraf miljoenen over de blak gesmeten door Herrema en consorten aan "vrindjes" om dit speeltje in de lucht te houden. Wanneer stopt dit debacle nu een keer?

  reageer
 • Hendriksen

   

  Trek de stekker maar uit project. Stop er maar mee. Dit gaat zoveel geld en gedoe schelen. Niemand heeft hier profijt van alleen maar verliezers!

  reageer
 • Herremaatje

   

  Kijk wedhoudertje zo makkelijk is het..... luisteren naar de achterban, rationeel (en da's moeilijk) jouw prestigeplan bekijken, ff serieus narekenen (en dan niet op de Noord-Zuild lijn slag) en dan conclusie trekken: Stekkertje eruithalen, alle werkgroepen opheffen, camping schadevergoedinkje betalen en weer over tot de juiste orde van de dag!!! Trek leering uit deze actie van een verstandig burger!

  reageer
 • 13xx

   

  Een tuinman die een huis gaat bouwen? Ik laat mijn tuin toch ook niet door een aannemer aanleggen.

  reageer
 • Big Peet

   

  Heel verstandig van Lodewijk... Hij ziet de bui al hangen, de Floriade wordt toch een grote mislukking... Als ambassadeur heeft hij niets verliezen, een win win situatie!!!

  reageer
 • ronH

   

  had ik niet gezien; ook zo'n typische wensbeeld van het bestuur. ze geven gewoon zelf een definitie van stadshart en zo creëer je een noordelijk en zuidelijk deel van het stadshart. maar wat er ook komt dat zal het nooit worden met 700 woningen bedrijven en scholen. ze spiegelen dit denkbeeld aan andere landen waar er een meer is. maar ze weigeren de mislukte pogingen in het buitenland te benoemen. dus dream-on bestuur. en ga eens met je benen op de grond staan.

 • ronH

   

  gelukkig voor de vriendin dat er naar haar wordt geluisterd. Ik begrijp haar.. ik zou er ook voor geen goud als eerste permanent willen wonen (eerste jaren 1 grote bouwput en dan miljoen bezoekers). Hoekstra zelf zal inmiddels wel wakker zijn geworden. Maar zoals gewoonlijk werd er door gemeente weer te hard van de toren geblazen dat het rond was. en nu kunnen ze niet meer het argument gebruiken dat er al mensen wonen. Dat had je toch zelf ook kunnen bedenken dat dit niet aantrekkelijk is. Ik ben ook wel benieuwd welk deel van het huis door de gemeente zou zijn betaald (graag openbaar). Politieke vragen ? dan wordt het duidelijk of men dat bij een volgende poging wel of niet mag doen.

  reageer
 • Rutger

   

  Een huis dat ligt op het Floriadeterrein én in het stadshart? Dat kan niet.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert