'College informeert niet genoeg over voortgang Floriade'

ALMERE
Het college van burgemeester en wethouders in Almere informeert de raad niet voldoende over de voortgang en planning van de Floriade. Dat zegt de Volggroep Floriade. Een team dat is ingesteld door de gemeenteraad om kritisch te volgen of de uitvoering van het project wel goed gaat.

De Volggroep moet ook bijhouden of het college de gemeenteraad wel goed informeert. De Almeerse raad zou twee keer per jaar een rapportage krijgen over de voortgang en de risico's van de wereldtuinbouwtentoonstelling. Maar dat is nog niet gebeurd.

De voorzitter eist dat de raad uiterlijk 15 december een update krijgt.


reacties (16)

 • .\/\/.

   

  Het is weer het gebruikelijke défilé van droeftoeterij en haat jegens overheid en volksvertegenwoordiging. Wat een sneue vertoning zeg.

  reageer
 • Rob

   

  Stelletje met zichzelf ingenomen hamsters, denken totaal niet na over de mening van de bevolking

  reageer
 • RonH

   

  tel de mediaberichten op van het laatste half jaar .... wat kan er dan nog meer staan in die rapportage? dat het gestarte onderzoek over de ambtenaren nog in volle gang is ? Nu al te laat met rapportage ... hoe veel te laat zal de volgende rapportage zijn? Ik weet het excuus al: maar de vorige rapportage is pas een maand oud dus dat heeft toch geen zin?

  reageer
 • Henk

   

  Natuurlijk informeert de gemeente Almere onvoldoende. Als je op voorhand weet dat dit project niet winstgevend zal zijn, probeer je juist niet te veel los te laten. Dan kan de politiek over een paar jaar geschokt reageren en massaal roepen "hoe kon dit nou toch gebeuren". En dan zijn de verantwoordelijke wethouders allang weer weg uit Almere.

  reageer
 • Ed Molenaar

   

  Als er binnenkort gemeenteraadverkiezingen zouden zijn, zouden de partijen dan nog wel voor een Floriade zijn?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Cirefrin

   

  Op komen voor de burgers van Almere.

  reageer
 • Hannes

   

  De tijd is nu eenmaal voorbij om op de bonnefooi luchtkastelen te bouwen. In afwachting wat de de markt teweeg gaat brengen!. Daar heb je nu een echte kasteel weer voor nodig!. Met alle mogelijkheden om een toegevoegde waarden te garanderen.

  reageer
 • Jan R. Bakker

   

  Over iets wat er niet is (lees: "z.g. voortgang en planning") valt natuurlijk ook helegaar niets maar dan ook niets te rapporteren. Tja.

  reageer
 • Enna

   

  Beste raadsleden van Almere. U dient er te zijn voor de burger. U hoeft niet op goede voet te staan met burgemeester en wethouders. U dient het algemeen belang te dienen.Het overgrote deel van de burgers heeft dit failliet al vanaf het begin zien aankomen. Kom op voor uw mooie stad haar burgers. Laten we ons verlies nemen en Almere behoeden voor een afgang en faillissement. Trek de wortels uit de Floriade

  reageer
 • Hannes

   

  Enna; Er zijn nog altijd uitlopers van de wortels die ze kunnen gebruiken. Om op het Kasteel terrein een pracht van een combinatie teweeg te brengen waar de Almeerders al heellang met een algemeen belang op zitten te wachten. Laten we het een doorstart noemen!!.

 • Hownow

   

  Mooi geschreven! Trek de wortels uit de Floriade!!!

 • Richard

   

  En zo is het! Het is al heel lang geleden dat politici, ambtelijke bestuursleden enzovoort, er voor de burgers waren. Nu is het precies andersom, men is er vooral voor zichzelf en hunkert naar macht en prestige. Anders zou het nooit zo ver gekomen zijn met deze Flopriade. En alles natuurlijk met andermans geld. Wie gaat deze gekte stoppen?

 • Peter

   

  Waarom wachten tot 15 december? Kan er binnen 2 dagen zijn toch....als ze hun werk gedaan hebben?

  reageer
 • Pzaal

   

  Echt waar joh?? Dat meen je niet?? Stop er nu eens gewoon mee.!! 120 miljoen de plomp in als deze onzin doorgaat.

  reageer
 • Jos

   

  Alleen maar een stroom van negatief nieuws. Het enthousiasme van het begin is totaal verdwenen. Zelfs de tuinbouwsector heeft geen behoefte meer aan de Floriade. Een dood paard en wie trekt er aan? PvdA bestuurders die elders hun baantje zijn verloren.

  reageer
 • Richard

   

  Schandalig dat die Flopriade trein maar blijft doordenderen. Is er nu niemand op het stadhuis die helder kan nadenken over wat de desastreuze gevolgen voor Almere zullen zijn? Zowel qua natuur als financieel? Ik weet het antwoord wel: nee, tot nu toe niemand! Blijkbaar gaat de trein net zo lang door totdat hij ontspoort. En dan is er geen weg terug meer.

  reageer
 • Jaanchi

   

  Wat raar dat we hier niet meer van op kijken. En de raadsleden blijven maar doorsnurken en deze wethouder zijn gang laten gaan. Zit ook zo lekker, dat pluche.

  reageer
 • Rutger

   

  Vooruit dan, een update: inmiddels is de 12e directeur benoemd, is die woktent voor 4 miljoen uitgekocht en lukt het dankzij een falende groep ambtenaren niet de camping te onteigenen. Verder gebeurt er niks.

  reageer
 • Philip

   

  Verbazingwekkend! Stel je voor dat echt duidelijk wordt hoe groot de puinhoop werkelijk is.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert