Lodders komt met aardappel-actieplan

ZEEWOLDE
Tweede Kamerlid Helma Lodders (VVD) uit Zeewolde heeft een actieplan voor de landbouw opgesteld. Het stuk 'Nederland Pieperland' bevat tien actiepunten, die boeren meer ruimte geven om te ondernemen. De aardappel staat centraal in het plan, maar volgens Lodders is het plan bedoeld om de hele sector vooruit te helpen. 

Het Kamerlid vindt de toekomst van de aardappelteelt zorgwekkend en stelt dat er maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat de aardappel uit Nederland verdwijnt. 

Lodders wil onder andere de teruglopende bodemkwaliteit van landbouwgrond aanpakken door gebruik van meer mest toe te staan. Ook pleit ze voor een einde aan regeltjes die elkaar tegenspreken. 


 

reacties (4)

  • '^'^'

     

    Hier zakt je broek toch van af. Die pieperboeren doen al jaren niets anders dan in studieclubjes elkaar tips geven hoe je de opbrengts per ha. optimaliseert hoe je het beste teelt. m.a.w. ze delen het geheim van de smit met iedereen. Vervolgens gaat zo'n studieclub 1x per jaar op reis naar het buitenland om collegae daar uitvoerig te informeren hoe je het beste aardappelen teelt. Lekker handig om aapjes te leren klimmen. Als je je concurrenten zelf steeds beter en wijzer maakt dan moet je niet gaan liggen janken als je concurrenten goedkoper veel meer kunnen produceren (= meer op de markt zetten) zodat jouw winstgevendheid in gevaar komt. Is dat nou het boerenverstand waar we zo vaak over spreken?

    reageer
  • Ger

     

    Al die tijd niets van gehoord en nu de ........ Een aardappelactieplan!

    reageer
  • wimjc

     

    Lijkt me harstikke leuk straks een luchthaven in Nederland pieperland.

    reageer
  • Nopper

     

    Ik ben nooit een groot fan van haar geweest maar als ze zo doorgaan als de laatste periode mag ze van mij minister van landbouw worden.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert