Twee jongetjes bedreigd met mes

ALMERE
Op het Fongerspad in de Almeerse Filmwijk zijn dinsdagmiddag twee 13-jarige jongetjes bedreigd met een mes. De bedreiging vond plaats door drie andere jongens.

Tijdens dit voorval zijn er meerdere mensen langsgefietst maar niemand is gestopt om te helpen.

Zelfs toen de jongens om hulp riepen, reageerde er geen enkele voorbijganger. De politie noemt dit zorgwekkend en wil graag in contact komen met mensen die de bedreiging hebben gezien.


 

reacties (5)

 • Jos '56

   

  Ik praat het beslist niet goed, maar men kan gedacht hebben dat het in scene was gezet zodat ze degene die stopte beroofd kon worden.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  Makkelijk praten zo achteraf of vanaf de zijlijn : Men had moeten ingrijpen. Wij zijn de politie niet en zelfs die durft soms niet meer (meteen) op te treden dus waarom zou zich een gewone burger het risico permitteren. "Meer blauw op straat en niet meer burgerdaad!"

  reageer
 • De Keizer

   

  De moraalridders die hier vaak voor strenge straffen pleiten zaten zeker allemaal achter de pc te wachten op nieuws waarover ze hun gal konden spuwen? Ingrijpen kan je ook al door een hoop stennis te maken - ik spreek uit ervaring hier - maar ja, doorfietsen en doen alsof het je zaak niet is, is altijd makkelijker - dat zag ik de mensen toen om me heen ook al denken. En maar klagen dat deze maatschappij zo hard is....

  reageer
 • johan54

   

  Ik vind het zorgelijk dat er zo weinig agenten op straat zijn te vinden die dit soort zaken zouden kunnen voorkomen. Dat omstanders niet ingrijpen is logisch, want hoe reageert diezelfde agent daarna en durf je het risico te nemen. Ondanks dat zou ik wel ingrijpen (het waren er maar 3). Een mes of ander wapen hebben is wat anders dan hem gebruiken. Dat lef hebben dat soort gasten meestal niet, dus dat risico durf ik wel aan. maar kom niet achteraf klagen dat er ingegrepen is, want dan zijn de rapen gaar. Slachtoffers dienen beschermd te worden tegen daders en niet andersom en iemand die helpt dient na 'dank je wel' zijn weg weer te kunnen vervolgen

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Ik vind het zorgelijk dat er zo weinig agenten op straat zijn te vinden" - weet je wel hoeveel agenten nodig zouden zijn om dit soort problemen te voorkomen? Dat wil jij niet betalen hoor.

 • S.m

   

  Oké niemand grijpt in, tuurlijk is dat 1e reactie om in te grijpen, maar is eerste regel dan niet....eigen veiligheid eerst

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert