Jeugddetentie geëist voor roof met taser

ALMERE • Wo 23 november 2016 | 11:00 • Woensdag 23 november 2016 | 11:00
Het Openbaar Ministerie heeft jeugddetentie geëist tegen twee jongens die verdacht worden van een brute roof. Volgens het OM zouden de jongens in februari van dit jaar hun slachtoffer naar een schuurtje in Almere hebben gelokt op de Pepermuntstraat. Toen het slachtoffer eenmaal binnen was werd deze met stroomstoten tegen de grond gewerkt. 

Na de stroomstoten gingen ze op het slachtoffer zitten en begonnen ze te slaan. Ze dreigden zelfs met een hamer te slaan. Onder deze druk werden kleren, een horloge, een schoen, sleutels, telefoon, bankpas, id-kaart en contant geld afgepakt.

Minderjarigen
De verdachten zijn een jongen van 17 uit Hoensbroek en een 18-jarige Almeerder. Omdat ze allebei minderjarig waren toen de roof werd gepleegd worden ze berecht als minderjarigen. Het OM heeft tegen de jongen uit Hoensbroek 150 dagen jeugddetentie geëist, waarvan 52 dagen voorwaardelijk. De Almeerder kreeg een eis te horen van 120 dagen jeugddetentie, waarvan 108 dagen voorwaardelijk.

Als het aan het OM ligt worden beide jongens onder toezicht van de reclassering geplaatst met een proeftijd van 2 jaar en krijgen ze een contactverbod met de mededader en het slachtoffer. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel