Derde verdachte busoverval blijft vastzitten

ALMERE
De derde verdachte van de overval op een bus van Connexxion in juni van dit jaar blijft in voorarrest. Dat heeft de rechtbank besloten. De advocaat van de Almeerder had om vrijlating verzocht, omdat er volgens hem te weinig bewijs is. Daar denkt de rechtbank dus anders over.

Bij de busoverval werd een chauffeur onder bedreiging van een mes beroofd van zijn tas, autosleutels en geldlade. Ook een passagier werd met een mes bedreigd. Niemand raakte gewond.

Twee andere verdachten
In oktober zijn twee Almeerders al veroordeeld tot gevangenisstraffen. De derde verdachte was al eerder in beeld, maar mocht na verhoor weer gaan. In oktober werd hij opnieuw aangehouden en vastgezet omdat familie van een van de veroordelen zijn naam noemde in deze zaak. Ook zijn gesprekken van hem met de twee anderen opgenomen, toen het drietal in een busje werd vervoerd naar de rechtbank in Lelystad. Zij spraken over de overval.

Zwijgrecht
De 23-jarige Almeerder heeft volgens justitie op de uitkijk gestaan tijdens de overval. De verdachte beroept zich op zijn zwijgrecht. Op 15 februari staat de inhoudelijke behandeling gepland.  

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert