Starterslening voor tot woning omgebouwde kantoorpanden

LELYSTAD
Per 1 december wordt het in de gemeente Lelystad mogelijk om een starterslening aan te vragen voor een tot woning omgebouwd kantoorpand. Een voorbeeld daarvan is het kantoorpand De Waagh aan de Waagpassage waar appartementen in komen. Voorheen konden startersleningen alleen voor bestaande woningen worden aangevraagd.

Ook verhoogt de gemeente het bedrag van de starterslening naar 180.000 euro. Tot nu toe lag de grens op 150.000 euro. De regeling geldt niet voor nieuwbouwwoningen.

De starterslening is in Lelystad een groot succes. Het bevordert de doorstroming op de woningmarkt. Met de lening worden mensen geholpen voor wie een koopwoning anders onbereikbaar is. In Lelystad geldt een leeftijdsgrens van 45 jaar voor de starterslening.


 

reacties (3)

 • Tom

   

  @Erik, er zijn in NL tal van succesvolle voordelen van transformeren van kantoor naar appartementen. Voorwaarde is wel dat niet alleen het interieur maar ook het exterieur moet worden aangepakt.

  reageer
 • Louise

   

  Hè? Hoe kan dat? Was toch niet bedoeld voor projectontwikkelaars?

  reageer
 • Erik

   

  Lekker slim een starterslening voor een aganibis appartementje dat je nooit meer kwijt raakt. De eigenaar zal natuurlijk goede vrienden hebben bij de gemeente!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert