PvdA: keihard optreden tegen Wolter Koops

ZEEWOLDE
Er moet keihard opgetreden worden tegen transportbedrijven die keer op keer de regels overtreden zoals Wolter Koops uit Zeewolde. Dat vinden regeringspartij PvdA en de vakbonden. In het uiterste geval moeten deze bedrijven zelfs van de markt worden geweerd. Woensdag werd er tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over wantoestanden in de transportsector gesproken.

Dat transportbedrijf Wolter Koops in Zeewolde keer op keer allerlei regels overtreedt staat in een rapport van de Inspectie voor Leefomgeving en Transport. Vooral met de inzet van vrachtwagenchauffeurs wordt niet goed omgegaan en vrachtwagens worden te zwaar beladen. Eerder ging het bedrijf ook al de fout in. 

Tijdens de hoorzitting in de Tweede Kamer bleek dat er veel mis is in de sector. Er wordt veel gebruik gemaakt van schijnconstructies om goedkope chauffeurs uit het buitenland in te schakelen.

Meer controle en de bedrijven die de regels overtreden keihard aanpakken, dat is de wens van de vakbonden en de politiek. Er gaan ook stemmen op om de opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld grote winkelketens, verantwoordelijk en aansprakelijk te stellen om op die manier uitbuiting van chauffeurs in de sector aan te pakken.
 

reacties (23)

 • '^'^'

   

  PVDA kan beter keihard optreden tegen de blunderende wedhoudertjes van ze.... Die kosten bakken met geld......

  reageer
 • Erik

   

  Elk verhaal heeft twee kanten. Op verkiezing geobsedeerde toeteraars zoals een PVDA en vakbondsorganisaties zijn duidelijk niet meer van deze tijd. Het is in deze tijd heel erg knap om een bedrijf te runnen en voor werkgelegenheid / inkomen te zorgen. Zeker in een branche waar de druk op tijd, prijs, kwaliteit en mensen zo hoog zijn zoals in de transportbranche. Als ik moet kiezen tussen blatende fatsoensrakkers en hardwerkende, soms wat creatieve ondernemers, denk ik dat we die laatste groep mensen harder nodig hebben in Nederland!

  reageer
 • .\/\/.

   

  De kritiek op dit bedrijf komt niet alleen van de PvdA, maar ook van de Arbeidsinspectie. En dat is géén politieke partij, nietwaar? De grootste kans op uitbuiting en fraude is daar waar de marges het smalst zijn. Iedereen vindt het hinderlijk dat er normen zijn, behalve als het om de eigen portemonnee gaat.

 • kritiesj

   

  Keihard optreden tegen de pvda zou ik zeggen. Ze liegen en bedriegen ons al jaren. Partij van de Arbeid, klopt allang niet meer het is duidelijk Partij van de aanzich zelf denkende zakkenvullers geworden. Met het gevolg dat de Pvv weer meer vrij spel krijgt. Een ontwikkeling die ik ook liever niet zie, want haar en racisme zaaien is niet bepaald mijn ding. Maar ja veel geschreeuw en weinig geven, doe menig gek in vreugde leven, en de ontwetende huppelt er achteraan.

  reageer
 • Jc

   

  " En dat is dan een prikkel voor het bedrijf ". Zo zie je maar dat ze het nooit leren, er word gewoonweg niet keihard ingegrepen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Jarenlang zien we het aantal chauffeurs uit met name Oost Europa enorm stijgen. Onder het motto vrij handelsverkeer en open grenzen zijn het de kapitalistische jongens ( VVD en de EU bobo's) heftig op zoek naar meer, meer en nog meer winst. De PvdA heeft dit kabinet overigens hard gesteund! De huidige misstanden zijn daar een direct gevolg van. Dat transportbedrijven rommelen met de regels is natuurlijk hardstikke fout maar de basis voor deze ellende heeft de politiek zelf gecreëerd. En nu , op weg naar de verkiezingen? , het braafste jongetje van de klas gaan spelen?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dennis

   

  Allemaal grootmakerij. Ze gaan nu lopen janken over cabotagewet en overbelading, maar als ik de eerste klanten eruit heb gegooid, dan ga ik niet de heleboel zodanig omzetten zodat het weer via de regels is. Zo wordt het via t boekje geleerd, maar ze zeggen al op de rijschool dat het in de praktijk nooit wordt nageleefd omdat het compleet onlogisch en onzinnig is. Hoor van koops chauffeurs dat de familie altijd goed is oor z'n chauffeurs en altijd netjes geld op tijd betaald. Triest dat de tweede kamer nu met zulke Dingen bezig gaat houden. Ze willen gewoon weer lekker geld halen bij de hardwerkende mensen en bedrijven om leuke kameruitjes te kunnen doen en om overal lekker te lunchen. Alle bonnetjes worden gedeclareerd en wij mogen betalen voor die ongein! Zelfde als een minister of kamerlid wordt ontslagen.. dan hebben ze recht op maximaal 6 jaar wachtgeld!!! 6 jaar gratis salaris!! Dat zijn pas boeven!!!

  reageer
 • Hannes

   

  Wat een stoere taal voor een debacle dat almeer dan 20 jaar aan de gang is.. Om daar begrip op te krijgen dan zal je door een nog grotere gecreëerde barrière heen moeten gaan wat zijn weergave niet kent.

  reageer
 • Taxichauffeur

   

  Verbaasd, echt niet, mogelijk gemaakt door onze regering die het overigens stellig ontkennen, ik hou me hart vast straks als de Oekraïne vrije toegang krijgt tot Europa. Gelukkig kunnen we onze ongenoegen volgend jaar maart kenbaar maken en zorgen dat er wel geluisterd wordt als het volk wat zegt.

  reageer
 • Mark, Dronten

   

  Het wordt tijd dat er weer normaal salaris betaald wordt en dat die Oost Europeanen verdwijnen van onze wegen: allemaal arbeidsverdringing en verschraling van het aanbod in werkgelegenheid. Want door de Brusselse regelgeving worden bedrijven gedwongen tot dingen waardoor ze wel kunnen overleven.

  reageer
 • Jeweetwelwieikben

   

  Is er, juist voor Wolters Koops, niet een enorme investering in de Gemeente Zeewolde gedaan in de infrastructuur... Maar goed, deze gemeenteraad heeft toch boter op haar hoofd!

  reageer
 • Jauwk Arafat

   

  Aanpakken die zooi

  reageer
 • Rob

   

  Eerst nadenken hoe dat nou komt.

 • Dirk2

   

  De verkiezingen komen eraan en de rode rovers staan vooraan! Keihard aanpakken? Wat een bruteske taal! En al die hard werkende medewerkers dan die zonder werk komen? OOK PvdA! Stumpers....

  reageer
 • Antje Ha

   

  Dwaas geklets. Mevrouw zit lekker met een uitkering thuis en de rest moet zich maar op het werk laten misbruiken.

 • pieter

   

  de geliefde vrije markt heeft dit alles mogelijk gemaakt, lang leve Brussel, !!!!! geef ondernemers de vrije hand en het wordt gelijk een rotzooitje, zie o.a.. het los laten van de melk-quota.

  reageer
 • Dirk Zwaan

   

  Brussel heeft er niets mee te maken. Het gaat om Koops.

 • dickj

   

  Die zelfde PvdA stond te juichen toen wij één groot-Europa werden en de grenzen open gingen, het gevolg colonne's Oost-Europese vrachtauto's trok Nederland binnen die ver onder de prijs van Nederlandse transportbedrijven gingen werken. Wat doe je als transportondernemer? je ziet lijdzaam toe hoe je bedrijf ten gronde gaat, of je doet mee aan de regeltjes die in Brussel zijn opgesteld, die toestaat dat Europese burgers vrij en overal in Europa kunnen werken, en geloof me daar zijn er genoeg van te vinden in Flevoland. De verkiezingen komen er aan en de PvdA zet weer even een grote mond op tegen bedrijven die gebruik maken van de regels die zij zelf in Brussel hebben opgesteld, en wat de vakbonden betreft, die maken hier weer een "showcase"van om zieltjes te winnen, trap er niet in!

  reageer
 • Brinkman

   

  Ha ha PvdA de partij van de meelopers roept ook weer eens wat . Denk dat de fam Koops een foei dat mag je niet meer doen brief krijgt .

  reageer
 • Rob

   

  Het is wel diezelfde EU die eerder zonodig voormalige Oost Europese landen tot de EU lieten toetreden. Die toenmalige oude EU landen waaronder Nederland daarvan zei de regering toen dat het met de toestroom van arbeidsmigranten allemaal wel zou meevallen en dat we niets hoefden te vrezen. Zie nu bijv. Zeewolde vergeven van de Polen en andere Oostblokkers en nu gaan we klagen waarvoor toen gewaarschuwd is en het gaat maar door. Ja ook Wolter Koops snap ik wel die heeft nu de vrije keuze toch of een dure Nederlandse chauffeur of een goedkope uit Polen en dat in een sector waar het al jaren moeilijk geld verdienen is. Kortom onze regering heeft zich zelf alle ellende op de hals gehaald.

  reageer
 • Mark M.

   

  PVDA een bedrijf uit 1961 van de markt halen!? Ik dacht dat ze voor onze werkplekken opkwamen. Dan toch maar Wilders kiezen.

  reageer
 • Een collega

   

  Stelletje stumpers bij de PvdA laat ze eerst eens in hun eigen winkeltje kijken wat er mis is in plaat van gelijk populair te gaan doen ..bah bah

  reageer
 • KC

   

  Het komt natuurlijk niet alleen in de transportsector voor. Denk ook aan landbouw, bouw, uitzendbranche, e.d. Hard aanpakken.

  reageer
 • Erik

   

  Ik als klein bedrijfje of zzp-er wordt meteen aangepakt. Begrijp niet dat deze gasten niet strafrechtelijk worden aangepakt. Woe weet hoeveel doden er zijn gevallen door onkundige chauffeurs. KEIHARD aanpakken dis net als al die andere transportbedrijven.

  reageer
 • Jan

   

  Enige oplossing voor dit soort bedrijven. Gewoon aan een ketting vastmaken.

  reageer
 • Willem dronten

   

  Hebben wij dit niet te danken aan de PvdA die hebben het mogelijk gemaakt

  reageer
 • Gerten

   

  Elk bedrijf dat willens en wetens regels aan zijn laars lapt moet steenhard worden aangepakt. Of dat structureel of eenmalig wordt gedaan maakt niet uit. Ook bij een eenmalige misstap wordt iemand anders de dupe. Maar ja ...... Overheden zijn meestal beter bevriend met grootverdieners / graaiers dan met de loonslaven die hier de dupe van zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert