Gratis fietsverlichting bij controle door ANWB

LELYSTAD
Fietsers die donderdagmiddag door de Lelystadse Atolwijk fietsen, kunnen een gratis lichtcontrole krijgen. Op het plein voor Atolplaza geeft de ANWB voorlichting over fietsverlichting. 

Ook de politie houdt fietsers aan die geen goede verlichting voeren. De agenten delen overigens geen boetes uit. 

Mocht de verlichting ontbreken of te slecht zijn, dan krijgt de fietser gratis een voor- en een achterlicht. De ANWB-actie duurt van 15:30 uur tot 19:30 uur. 

reacties (4)

 • Eric

   

  Wil je nog wel eens horen Jeroen, als het jouw bedrijf/werkgever betreft waar ze de artikelen die hij/zij verkoopt gratis weggeven en je geen werk meer hebt! Wat je is overkomen lijkt mij geen € 45,00 waard, maar dat had je van te voren kunnen vragen wat het kost. Ik kreeg laatst een boete omdat 1 lampje van mijn aanhangwagen het niet deed, hoppa € 90,00 dat is zeker geen broodroof zullen we maar zeggen. Het is in je eigen belang om je fiets technisch op orde te hebben en aanhouden om te attenderen en een waarschuwing lijkt mij een goed plan......maar laat dan een fietsenmaker deze ter plekken aanbieden om te laten maken en dat men gewoon moet afrekenen, dan is de aktie helemaal top! p.s. ik lees wel goed....maar Rick luister jij wel goed? want er wordt wel degelijk gezegd dat ze de fiets nakijken op technische staat

  reageer
 • Bart

   

  Niet gek opkijken als er vannavond bovengemiddeld veel fietsers zonder licht in de atol fietsen dus

  reageer
 • Nico

   

  Verlichting nakijken goed idee! Een simpel setje verlichting kost maar een paar euro. Dat dit in de Atolwijk gebeurt en niet elders in Lelystad is opmerkelijk. Waarom coördineert de gemeente dit initiatief niet door bij de 3 voortgezet onderwijs scholen een fietsenmaker een les te laten geven hoe kinderen zelf hun verlichting kunnen nakijken en de kinderen waar nodig een zelf een simpel setje te laten monteren deze les Maatschappijleer combineren met een filmpje door politie over ongelukken heeft volgens mij meer effect dan in 1 wijk een ANWB actie.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Waarom coördineert de gemeente dit initiatief niet door (...)" - het is niet goed of het deugt niet natuurlijk!

 • Eric

   

  Belachelijk, pure broodroof....de fietsenmaker heeft een winkel, personeel, huurt een pand en is gekwalificeerd. Dat er geen boetes worden uitgedeeld en gewaarschuwd kan ik waarderen, maar om gratis een verlichting aan te brengen en de fiets meteen wordt nagekeken, gaat echt alle perken te buiten. Volgende aktie APK voor de auto gratis?

  reageer
 • Rick

   

  Goed lezen Eric. Ze doen alleen lichtcontrole! Kijken niet de hele fiets na. Gratis lampjes zijn goed idee.

 • Jeroen

   

  Pure broodroof? De trapper van mijn dochter liep er laatst af. We waren vlakbij een fietsenwinkel, dus t was logisch hem even te vragen of die ons kon helpen, uiteraard tegen vergoeding. Nadat de fietsenmaker 10 minuutjes bezig was om er een trapper op te monteren, mochten we even 45eu aftikken. 25eu arbeidsloon. Het bezoekje aan de bakker hebben we maar even overgeslagen. Over broodroof gesproken.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert