Koning Willem-Alexander op werkbezoek

ALMERE • Do 24 november 2016 | 8:33 • Donderdag 24 november 2016 | 8:33
Koning Willem-Alexander heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan Almere. Kort voor negen uur arriveerde hij op de openbare scholengemeenschap Echnaton in Stedenwijk. Hij sprak er met docenten en leerlingen. Leerling Diego dos Santos Branco Martinez greep de kans om een Snapchat-selfie te maken met de koning.

De koning werd bij de school ontvangen door burgemeester Franc Weerwind. 

Bezoek aan buurtcentrum en kringloopwinkel
Na het bezoek aan de school ging de koning naar buurtcentrum de Wijkhoek aan het Assenplein. Daar sprak hij met buurtbewoners en vrijwilligers over de leefbaarheid in de buurt. Vervolgens bracht de koning een kort bezoek aan de Kringloopwinkel en ontmoette hij het serviceteam Stedenwijk dat de buurt schoon houdt.

Aansluitend ging de koning naar Oosterwold, het gebied waar 15.000 woningen worden gerealiseerd. Bewoners richten er zelf de buurt in, van het huisontwerp tot de infrastructuur.

Ontmoeting met eerste bewoner
Kort na het middaguur sprak de koning in de Buurtschuur Nobelhorst met de eerste officiële bewoner van Almere, Lia de Clerk, en met oude en nieuwe pioniers van de stad.

Om 13.00 uur was het werkbezoek afgelopen.


[https://twitter.com/MaxMiddel/status/801714149504012288]

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel