Koning Willem-Alexander op werkbezoek

ALMERE
Koning Willem-Alexander heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan Almere. Kort voor negen uur arriveerde hij op de openbare scholengemeenschap Echnaton in Stedenwijk. Hij sprak er met docenten en leerlingen. Leerling Diego dos Santos Branco Martinez greep de kans om een Snapchat-selfie te maken met de koning.

De koning werd bij de school ontvangen door burgemeester Franc Weerwind. 

Bezoek aan buurtcentrum en kringloopwinkel
Na het bezoek aan de school ging de koning naar buurtcentrum de Wijkhoek aan het Assenplein. Daar sprak hij met buurtbewoners en vrijwilligers over de leefbaarheid in de buurt. Vervolgens bracht de koning een kort bezoek aan de Kringloopwinkel en ontmoette hij het serviceteam Stedenwijk dat de buurt schoon houdt.

Aansluitend ging de koning naar Oosterwold, het gebied waar 15.000 woningen worden gerealiseerd. Bewoners richten er zelf de buurt in, van het huisontwerp tot de infrastructuur.

Ontmoeting met eerste bewoner
Kort na het middaguur sprak de koning in de Buurtschuur Nobelhorst met de eerste officiële bewoner van Almere, Lia de Clerk, en met oude en nieuwe pioniers van de stad.

Om 13.00 uur was het werkbezoek afgelopen.reacties (5)

 • Hans

   

  Gezien het feit dat u hier een of meerdere personen van strafbare feiten publiekelijk beschuldigt, ga ik er vanuit dat u daar bewijzen van kunt overleggen. Heeft u deze bewijzen al aan de gemeente en woningbouwvereniging ter hand gesteld?

  reageer
 • hn

   

  Met dit beeldmateriaal kan Lucky TV wel wat!

  reageer
 • Stedenwijker

   

  Hoort de koning ook hoeveel overlast deze scholieren in de directe omgeving veroorzaken? Rotzooi trappen, geluidsoverlast, dominante groepen, vuurwerkbommen afsteken, vernielzucht. En de weg naar het centrum is een groot spoor van op straat gegooid eten en afval, wat eigenlijk in een prullenbak hoort.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd.

 • Steven Stedenwijker

   

  Meer waarschijnlijk is dat ze verteld hebben dat je als school veel gezeur moet ondervinden van thuiszittende buurtbewoners. Dit gezeur gaat over van alles, snoeppapiertje, fietsen, luidruchtig spreken, gewaand vandalisme enz enz. Net als zestig jaar geleden bij uw eigen school

 • Antje Ha

   

  Altijd handig die berichten achteraf zodat personen in de buurt er pas later achter komen.

  reageer
 • Michael

   

  uhhh...moet dat niet Stedenwijk - Midden zijn?

  reageer
 • jan

   

  Uhhh er staat toch stedenwijk!!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert