Spaans proefschrift over Nagele overhandigd

NAGELE • Do 24 november 2016 | 11:37 • Donderdag 24 november 2016 | 11:37
Nagele heeft er een boek over de geschiedenis van het dorp bij. De Spaanse architect Enrique Abad Monllor overhandigde donderdag zijn proefschrift over Nagele aan burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder.

Het proefschrift heet: 'Nágele. Un nuevo asentamiento en un paisaje artificial' (Nagele. Een nieuwe nederzetting in een kunstmatig landschap) en is in te zien in Museum Nagele. Er staan veel oude foto's, schetsen en tekeningen in het boek.

Abad Monllor is vijf jaar bezig geweest met zijn onderzoek en heeft het dorp in die tijd regelmatig bezocht. Het spreekt hem erg aan dat de natuur een belangrijk element is in het dorp en houdt van de ontwerpen van onder meer Gerrit Rietveld en tuinarchitect Mien Ruys. 

Nagele is in de jaren vijftig van de vorige eeuw ontworpen door toenmalige kopstukken uit de Nederlandse architectuur. Het werd beschouwd als een voorbeeld van de maakbare samenleving en is internationaal bekend bij architecten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel