Keurmeester gasleidingen Lelystad vervangen

LELYSTAD
De keurmeester die 400 vervangen gasleidingen in Lelystad heeft geïnspecteerd, mag voorlopig geen leidingen meer keuren. De gemeente Lelystad wil eerst controleren of hij wel de juiste diploma's heeft om dit werk te doen.

De keurmeester was ingeschakeld door een installatiebedrijf dat de leidingen vervangt, maar de twee kregen ruzie. Daarna meldde het installatiebedrijf bij de gemeente dat de keurmeester niet over de juiste papieren zou beschikken. Dat is volgens het bedrijf nodig zijn om nieuwe installaties te mogen controleren.

Het instituut Kenteq onderzoekt nu of de keurmeester over de benodigde diploma's beschikt. Mocht dat niet zo zijn, dan moeten de 400 vervangen gasleidingen opnieuw gekeurd worden. Een andere keurmeester neemt zijn taken voorlopig over.

reacties (10)

 • Jake

   

  Misschien was vooraf controleren door de gemeente van de keurmeester een idee geweest? Nee joh, " die man zei: dat zit wel goed" .... Echt weer een "gemeentehuis blunder " die weer vervelende gevolgen heeft.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Dwaas geklets. Het keuringsbedrijf moet voor de jusite kwalificaties zorgen. Controleert u zelf de papieren van een APK keurder. Of van het schoolpersoneel?

 • Ikke

   

  Dan lijkt het mij toch dat het installatiebedrijf aansprakelijk is. Je neemt toch geen mensen aan zonder goed te kijken waarvoor deze zijn opgeleid en of ze over de juiste papieren beschikken?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dus heeft het bedrijf onvoldoende gedaan om de kwaliteit te borgen ( ze zeggen immers zelf dat hij niet / onvoldoende gekwalificeerd is? ) Ik zou zeggen: doe mij m'n euro's ff terug ja....

  reageer
 • Catweezle

   

  Ha ha een ruzie in de relationele sfeer brengt malversatie aan het licht, gelukkig voor de heren dit is Nederland hier kom je overal mee weg.

  reageer
 • KC

   

  Slager keur je eigen vlees. De gemeente moet een onafhankelijk bureau in huren en niet door inhalatiebedrijf. De wil er aan verdienen om leidingen te vervangen. Volgens mij reken de grote Lelystadse bedrijven ook tussen de 100 en 200% te veel

  reageer
 • Eline Veere

   

  Volledig mee eens

 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Klinkt alsof het installatiebedrijf het al die tijd al wist, maar voor de goedkoopste oplossing is gegaan. Krijgen ze ruzie, en dan melden ze dit opeens aan de gemeente, zodat hij niet via een concurrent hetzelfde werk kan gaan doen.

  reageer
 • Ih

   

  Er zijn meerdere bedrijven die leidingen hebben vervangen. Allen hebben een medewerker die een keuring doet na het vervangen van de leiding. Dit rapport gaat vervolgens als bewijs naar de gemeente. Gaat het soms om de keurmeester die bepaald heeft welke huizen/wijken leidingen moesten vervangen? Als blijkt dat er ten onrechte wijken leidingen hebben vervangen kan het inderdaad een dure grap worden.

  reageer
 • Eline Veere

   

  Dit lijkt op het verhaal van de slager, die zijn eigen vlees keurt. Ik zou het erg prettig vinden om te weten om welk installatiebedrijf het gaat. In februari worden mijn leidingen vervangen, maar ik ga graag in zee met een integer installatiebedrijf.

 • Pieter

   

  Daar ben ik ook heel benieuwd naar. Mijn kruipruimte is kurkdroog en de leidingen verkeren in een goede staat, toch vrees ik dat ook in dit gedeelte de gasleidingen verplicht vervangen moeten worden.

 • Kaassie

   

  raar bericht, de ingeschakelde keurmeester is ( na een ruzie) ineens niet meer de juiste. Wordt een dure ruzie, het installatiebedrijf die de keurmeester heeft ingeschakeld, zal de nieuwe keuringen in eerste instantie ZELF moeten betalen en daarna ZELF moeten proberen te verhalen.

  reageer
 • Dirk2

   

  Typisch weer! Hoe lang moet de burger deze ongelooflijke puinhoop op het gemeentehuis nog accepteren? Moeilijk hoor certificering en borging! Dat blijkt ook wel uit de jaarrekening!

  reageer
 • st

   

  Weer een dure blunder??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert