Jeugdsportfonds volgend jaar van start

LELYSTAD
Begin 2017 krijgt Lelystad een Jeugdsportfonds. Het fonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en de 18 jaar van wie de ouders dat niet kunnen betalen, toch kunnen sporten. 

Naar verwachting zullen 850 kinderen profiteren van het Jeugdsportfonds. De gemeente heeft 190.000 euro gereserveerd. Mogelijk komt daar nog geld bij door giften. Als dat gebeurt, kunnen nog meer kinderen meedoen.

Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie direct aan de sportvereniging. Ook de benodigde sportattributen kunnen uit het fonds worden betaald.

Dit jaar is in Lelystad al het Jeugdcultuurfonds ingesteld.

reacties (2)

 • Summer

   

  Bovenstaande reactie is ontzettend kort door de bocht, denk je nu echt dat het merendeel van de kinderen waarvan de ouders geen geld hebben een iPhone hebben? Er zijn genoeg hardwerkende mensen net zoals jij die maar net het hoofd boven water kunnen houden en dan is 125 tot 200 euro voor een sport aan contributie een hoop geld. Zeker als je bijv 2 kinderen hebt. Beetje raar dat jij er vanuit gaat dat deze mensen niet hard zouden werken. Ik vind het een bijzonder initiatief.

  reageer
 • WillemLely

   

  Jammer dat ze er ook in Lelystad in gaan trappen. Hordes arme kinderen met de duurste en nieuwste iPhones die niet hoeven te betalen voor de sport. Als hardwerkende sta er maar mooi naar te kijken dat dat allemaal zo maar kan.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert