Woonzorg Flevoland slaat alarm over wachtlijsten

LELYSTAD
Woonzorg Flevoland maakt zich zorgen over de wachtlijsten voor verpleeghuizen in Lelystad. Bij de organisatie die actief is in Lelystad en Almere staan 70 ouderen op de wachtlijst.

Bovendien krijgen de verpleeghuizen dit jaar minder geld van het zorgkantoor van het Zilveren Kruis dan eerder was toegezegd. Daardoor kan het zijn dat er kamers in de verpleeghuizen leeg komen te staan. Nu moet Woonzorg Flevoland zelf geld bijleggen.

Woonzorg Flevoland schrijft dat in een brief aan staatssecretaris Martin van Rijn. In de brief staat dat de organisatie in oktober te horen kreeg dat het budget voor dit jaar en volgend jaar wordt gekort. 

reacties (5)

 • johannes10

   

  Graag een foto van de Uiterton! Zzzz, wakker worden redactie...

  reageer
 • Pzaal

   

  Ach gemeentes die zorg gelden overhouden duwen het in de algemene pot en krijgen de zorg behoevende mensen er een lelijk gesubsidieerde te duur stambeeld voor terug.

  reageer
 • waar slaat de foto op omf,dit gebouw heeft toch niets met woonzorgcentrum te maken..

  reageer
 • Tfg

   

  Denk niet dat Van Rijn de brief met aandacht zal lezen. Maar gelukkig in 2017 bij de verkiezingen zal Van Rijn en zijn kornuiten het veld moeten ruimen. Dan gaat het volk spreken.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Geloof je dat echt? Het enige wat er gaat gebeuren is dat de PVV het speelveld voor de democratische partijen verkleint. En daarmee neemt de kans op een regering met D66 juist weer toe. Precies wat de PVV-stemmer zo akelig vindt, haha.

 • Marijke

   

  Ik ben bang dat men, net als in 2012, zich weer om laat praten door mooie verhalen en beloften die al meteen na de verkiezingen vergeten zijn. En oh ja, wie denkt dat Geert dan de redding is: bedenk wat die in Rutte 1 met de AOW-leeftijd heeft gedaan.

 • Roel

   

  En ook dan zal de conclusie zijn dat er geen voldoende geld is om de ouderenzorg te financieren. Misschien toch maar de pil van Drion? Als je in een verzorgingshuis terecht komt is je leven sowieso een hel.

 • Barbara

   

  De puinhoop wordt steeds zichtbaarder, en voelbaarder voor de gedupeerden!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert