Wethouder begroet laatkomers met flyer 'oh shit!, I'm late'

LELYSTAD
Wethouder Elly van Wageningen heeft donderdagochtend op ISG Arcus flyers uitgedeeld aan scholieren die te laat op school verschenen. Op de flyer stond de tekst 'Oh shit! I'm late'. 

De bedoeling van de actie is om scholieren bewust te maken van de risico's van schoolverzuim. Scholieren die vaak te laat komen verlaten school vaker zonder diploma. Wethouder Van Wageningen deelde de flyers uit samen met een leerplichtambtenaar, ze deelden samen 60 flyers uit.

De gemeente Lelystad probeert het schoolverzuim samen met scholen zoveel mogelijk te beperken. Leerlingen die veel wegblijven moeten zich melden op het stadhuis met hun ouders. Ook kunnen scholieren een taakstraf krijgen. Als leerlingen het echt te gek maken wordt er zelfs proces-verbaal opgemaakt.  


 

reacties (8)

 • Tamara

   

  Eindelijk eens wat leuks en positiefs van een van de scholen van Lelystad en nu wordt er nog gezeurd. Op deze school steken ze elkaar niet neer enzo. Dat die mevrouw er stond wil nog niet zeggen dat de jongeren het slecht doen, maar overal zijn wel jongeren die es te laat komen.

  reageer
 • Keizer

   

  En eenmaal van school mag je flexibel gaan werken... Overdreven gedoe dit. Er zijn ook genoeg voorbeelden van notoire spijbelaars die het prima hebben weten te redden in de echte wereld. Mislukken op school en in de maatschappij komt echt niet enkel door te laat komen. Schenk individueel aandacht aan de kinderen die steeds te laat komen én andere problemen hebben - dat lost wat op. Gehamer op regeltjes werkt enkel averechts bij wie het moeilijk heeft.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Er zijn ook genoeg voorbeelden van notoire spijbelaars die het prima hebben weten te redden in de echte wereld." - dit is dezelfde als het opaatje dat twee pakjes sigaretten per dag rookte en honderd werd. Met andere woorden: er zullen zeker uitzonderingen zijn, maar statistisch gesproken hebben spijbelaars/laatkomers/met-de-pet-ernaar-gooiers een grotere kans de school zonder diploma te verlaten.

 • Marc

   

  Wanneer zich men wat meer verdiept in de werking van het puberbrein dan zou men weten dat "te laat komen" een oorzaak heeft voorkomend uit de ontwikkeling van het brein. De verwachting dat een folder zou helpen lijkt mij nogal naief. Het huidige onderwijs is achterhaald en is aan vernieuwing toe. Men heeft deze inzichten al lang echter laat een omslag op zich wachten. Uit de laatste onderzoeken blijkt dat een groot deel van onze kinderen bezwijken onder de druk die de maatschappij op hen legt. Bijzonder veel kinderen lijden aan depressies. Wil je dat kinderen tot hun volle potentie komen? Dan zullen we beter moeten aansluiten.

  reageer
 • Willy

   

  Kwamen ze te laat voor Engelse les? Of was er een andere reden dat de wethouder geen folder in het Nederlands stond uit te reiken?

  reageer
 • Dirk2

   

  Moet een leerling dit serieus nemen? Het gaat om een groep notoire laatkomers, dat weet iedereen! Arcus heeft het zelf prima voor elkaar! Laatkomen begint bij de opvoeding thuis en de westerse normen en waarden die nageleefd dienen te worden! Dat geldt voor iedereen! Dit komt over als propaganda. Was Elly ook op de SGL en Rietlanden? Hmmm....zijn de problemen daar niet veel groter.....

  reageer
 • .\/\/.

   

  "westerse normen en waarden" - o, je wilt het over Turken en Marokkanen hebben bedoel je? Wees duidelijker!

 • laat alle reacties zien
 • Barbara

   

  Is dit het profileren van een opgewekte wethouder of loopt het spijbelen echt zo uit de hand dat ouders zich met hun kind moeten komen melden op stadhuis? Landelijke actie? Te lang gedoogd? Krijgen die koters op een paar spijbeluurtjes na thuis geen aandacht, gezelligheid of andere toekomstmuziek te horen?

  reageer
 • Rob uit Z

   

  Wat kansloos. Jeugd die bewust te laat komt of in het geheel niet komt opdagen laat zich echt de les niet lezen door een wethouder.

  reageer
 • Joop

   

  Misschien kan jij eens langsgaan?

 • Jan

   

  Goed werk de opvoeding begint bij begin.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert