Tuinen moeten Odeonpark aantrekkelijk maken

ALMERE
Het Odeonpark, het terrein tussen Almere centrum, de Filmwijk, het spoor en de Cinemadreef, moet aantrekkelijk worden voor inwoners en bezoekers van de stad. Dat vindt een aantal partijen, verenigd in Filmwijk Odeonpark. De handen zijn ineen geslagen om het gebied tijdelijk anders in te richten. 

De bedoeling is dat er tuinen komen tussen bestaande en toekomstige woonblokken in dat gebied. Op een deel van het huidige braakliggend terrein moet een grote tuin komen. Bewoners kunnen daar bloemen planten en hun groenten en kruiden verbouwen.

De tuinen zijn net als de woonunits tijdelijk. De gemeente heeft dat terrein nog niet nodig om het centrum uit te breiden. De tuinen mogen in eerste instantie drie jaar daar blijven. 
 

reacties (2)

 • Carin

   

  Dit is het terrein van de voormalige noodbouw van VO Helen Parkhurst en de Paviljoens. Er is nog geen bestemmingsplan voor dit gebied. Alle bouw en initiatieven zijn dus in principe tijdelijk. Met zijn ligging naast het spoor en stadscentrum is het aantrekkelijke grond. Ben Filmwijker, dus benieuwd wat de toekomst daar brengt. Probleem van deze locatie nu is de bereikbaarheid; het voelt als een eiland. Wordt het daarmee een getto van alleenstaanden / jongeren?

  reageer
 • Emma

   

  Het idee wat hier gelanceerd wordt is prima om de lege ruimte op te vullen. Zou wat mij betreft een permanent karakter mogen hebben, want we kunnen wel groen gebruiken in onze stad waar groen steeds meer verdwijnt.

 • Hannes

   

  Zet er een nieuwe functioneel karakteristieke theater neer!! Met een loopafstand naar het station en esplanade. En sloop die kille schouwburg. "Voorbeelden genoeg uit andere lang bestaande steden!! Dan maak je Filmwijk echt compleet.

  reageer
 • Emma

   

  Wat een geldverspillend idee: iets bestaands slopen om elders iets nieuws te bouwen. Over smaak valt niet te twisten, ik vind het huidige theater, KAF, prima en t ligt mooi , tegen t centrum aan en langs t Weerwater.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert