'Afvalevangelisten' voor schonere Stedenwijk Noord

ALMERE
In de Stedenwijk Noord in Almere is al jaren een probleem met zwerfvuil. Vuilnis wordt in de verkeerde bakken gedaan of volle zakken liggen dagen voordat ze opgehaald worden naast de vuilnisbak. Een nieuw initiatief moet daar nu een einde aan maken. De vuilnismannen gaan zelf langs de deuren om bewoners te vragen samen te werken aan een schone wijk. 

Ze noemen zich gekscherend afvalevangelisten omdat ze van deur-naar-deur gaan. Als bewoners dat willen krijgen zij een deursticker die zij op de voordeur kunnen plakken. Op de sticker staat: 'Stedenwijk schoon. Ik doe ook mee'. Hierdoor ontstaat een saamhorigheidsgevoel; wij gaan samen voor een schone wijk. 

En ook al is de actie nog maar net begonnen, de vuilnismannen merken nu al verschil. De wijk ziet er netter uit en ook wordt er veel beter afval gescheiden.  

reacties (3)

 • Ed

   

  Ik ben bang dat het niet heel erg gaat helpen omdat er genoeg mensen rondlopen die het totaal niet interesseert. Afval wordt ook in het bos gedumpt terwijl men donders goed weet dat het niet mag. En toch: groot rspect voor de afvalevangelisten!!

  reageer
 • Goede actie???

   

  Als bezoeker in Almere is het verbazend dat in de omgeving UVW gebouw weken grofvuil ligt.Trouwens wel ironisch! Men kan als gemeente het tolerantie beleid ook aanscherpen! Door zelf ook als gemeente actief de troep op te laten ruimen en dat te laten zien dat het anders kan. Ook de plantsoenen en de straten kunnen er netjes bij liggen als voorbeeld functie,daar hapert het aan.

  reageer
 • Lekker optijd bericht geving, deze actie was al 2 weken terug gehouden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert