Raad wil meebetalen aan verbreding N50 bij Kampen

DRONTEN
De gemeenteraad van Dronten heeft unaniem een motie aangenomen waarin wordt aangedrongen op verdubbeling van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid. Volgens de indiener van de motie, Jaap Oosterveld van de ChristenUnie, is zelfs een financiële bijdrage van de gemeente Dronten bespreekbaar. Wethouder Nico Verlaan had gezegd dat een motie uit de gemeenteraad erg welkom zou zijn. De raad gaf hieraan donderdagavond gehoor.

Meebetalen
Wethouder Verlaan vroeg de indieners van de motie of ze ook financieel willen bijdragen aan de N50. Oosterveld antwoordde: "Wanneer in de onderhandelingen blijkt dat we een steentje moeten bijdragen, dan moet dat bespreekbaar zijn. In welke mate, wanneer en in welke vorm, dat wachten wij af." Volgens de motie is de N50 ook voor Flevoland en de gemeente Dronten een onmisbare verbinding. 

Veel ongelukken
Door een aantal ongelukken staat de N50 nadrukkelijk in de belangstelling. Komende maandag dienen de VVD en de PvdA in de Tweede Kamer een motie in met als doel dat de N50 bij Kampen wordt verbreed van twee naar vier rijstroken.

Oosterveld constateerde dat er donderdag positieve ontwikkelingen waren: "Er lijkt een Tweede Kamermeerderheid te zijn om met de N50 naar 2x2 rijstroken te gaan. Kennelijk worden er goede stappen gezet."

 

reacties (15)

 • frits

   

  Overigens, als Dronten graag aan wegen meebetaalt, dan is het logischer dit geld te steken in een ongelijkvloerse aansluiting van de Passage van Dronten op de Overijsselseweg en de Hanzeweg. En het opruimen van de twee kruisingen met verkeerslichten op de Hanzeweg.

  reageer
 • frits

   

  Ging het maar om Kampen - Hattemerbroek. Maar helaas, het gaat om Kampen - Rampspol.

  reageer
 • frits

   

  Volgens de motie van VVD en PvdA in de Tweede Kamer kost het 10 miljoen. Dus volgens jou kan Dronten nog geen €100.000 bijdragen... Laat me toch niet lachen. Zo'n bedrag als incidentele bijdrage is niet veel geld voor een gemeente. Zulke bedragen kunnen ook lagere overheden investeren. De Overijsselseweg is ook met geld van de provincie en de gemeenten aangelegd. Lelystad heeft daar een miljoen aan bijgedragen.

  reageer
 • pieter

   

  IJsselbrug, Hollandse brug, Stichtse brug, twee spoortjes voor de trein op de flevo lijn, de ambtenarij en de politiek doen graag alles nog een keertje opnieuw.

  reageer
 • Carolien

   

  Jammer dat men de IJsselbrug niet geschikt heeft gemaakt voor 2x2 rijstroken. Een kind kon toch zien dat dat later nodig zou zijn. De Ramspol is al 2x2 en de bij het ontwerp van de IJsselbrug wist men dat toch al. Maken ze er nu één naast?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

   

  Hier spreekt een groot minderwaardigheidscomplex. Om niks.

  reageer
 • De ingenieur

   

  De kosten zullen zo hoog zijn dat een gemeente asl Dronten daar nog geen procent van zou kunnen dragen. Voorts is het zover weg dat je dat ook niet zou moeten willen. Rijkwaterstaat is de enige die zulke bedragen kan investeren. En daar hoort het ook vandaan te komen.

  reageer
 • pieter

   

  Je kunt wel merken dat er verkiezingen opkomst zijn, !!!!! ik hoop dat de aanbesteding voor 15 maart 2017 plaatsvind, anders moeten we weer wachten tot de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 voordat er weer beloften worden gedaan.

  reageer
 • Dick

   

  Deze oplossing gaat helemaal niets brengen, het probleem blijft bestaan, alleen 2k verderop naar Hattemerbroek. Want daar praten we over, een verbreding vanaf Kampen naar Kampen-Zuid. En bij Kampen-Zuid wordt het weer 2x1 en tot overmaat van ramp komt er daar invoegend verkeer bij. Ergo, het gaat daar vastlopen. En omwille van de veiligheid? Als je gewoon goed oplet, niet met je telefoon aan het klooien bent, gebeuren er ook geen ongelukken. En natuurlijk moeten de invoegers gewoon de snelheid aanhouden die op de hoofdrijbaan gereden wordt. En daar zit hem het grote probleem, we willen met 40km/u invoegen op een weg waar 100km/u gereden wordt. Dat gaat fout. Kan niet anders.

  reageer
 • Bas

   

  Alsof er van uit andere steden enige interesse zou moeten zijn voor slaap dorp Dronten

  reageer
 • Martijn

   

  Verbreding van de weg in verband met de veiligheid. Het zal aan mij liggen, maar ik vind niks mis met de weg eigenlijk. Als je normaal rijdt met je volle aandacht (!) is er toch niks aan de hand? Verbreding van de weg in verband met drukte? Dat is inderdaad een andere discussie. De IJsselbrug blijft hierin toch een probleem. Of krijgen we, net als bij Hattemerbroek, weer half werk?

  reageer
 • Knelis

   

  Willem in de stentor staat dat het om het stuk gaat tussen kampen zuid en de ramspolbrug

  reageer
 • Jaap

   

  Alleen het stuk Kampen en Hattemerbroek is niet genoeg.Hat moet aan sluiten op de A 6 ,dan is het grootste probleem opgelost anders moet er over een paar jaar weer aan gewerkt worden

  reageer
 • Dirk2

   

  Trots op Dronten! Heel verstandig! Kunnen Almere en Lelystad met alle arrogantie in de coalitie nog van leren.

  reageer
 • Willem

   

  Dronten is slim, het stuk tussen Kampen en Ramspol laten ze over aan de Noordoostpolder. Daggasten er dus nooit komen. Ze brengen liever hun geld naar een Urker buitenhaven.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert