Raad wil meebetalen aan verbreding N50 bij Kampen

DRONTEN • Do 24 november 2016 | 22:02 • Donderdag 24 november 2016 | 22:02
De gemeenteraad van Dronten heeft unaniem een motie aangenomen waarin wordt aangedrongen op verdubbeling van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid. Volgens de indiener van de motie, Jaap Oosterveld van de ChristenUnie, is zelfs een financiële bijdrage van de gemeente Dronten bespreekbaar. Wethouder Nico Verlaan had gezegd dat een motie uit de gemeenteraad erg welkom zou zijn. De raad gaf hieraan donderdagavond gehoor.

Meebetalen
Wethouder Verlaan vroeg de indieners van de motie of ze ook financieel willen bijdragen aan de N50. Oosterveld antwoordde: "Wanneer in de onderhandelingen blijkt dat we een steentje moeten bijdragen, dan moet dat bespreekbaar zijn. In welke mate, wanneer en in welke vorm, dat wachten wij af." Volgens de motie is de N50 ook voor Flevoland en de gemeente Dronten een onmisbare verbinding. 

Veel ongelukken
Door een aantal ongelukken staat de N50 nadrukkelijk in de belangstelling. Komende maandag dienen de VVD en de PvdA in de Tweede Kamer een motie in met als doel dat de N50 bij Kampen wordt verbreed van twee naar vier rijstroken.

Oosterveld constateerde dat er donderdag positieve ontwikkelingen waren: "Er lijkt een Tweede Kamermeerderheid te zijn om met de N50 naar 2x2 rijstroken te gaan. Kennelijk worden er goede stappen gezet."

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel